fredag den 9. september 2011

Queens Park Rangers - Newcastle 12/9 - 2011

Mandag kl. 21.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Sommerens transfers:
Queens Park Rangers:

Ind: Danny Gabbidon (West Ham), Brian Murphy (fri), Kieron Dyer (fri), Jay Bothroyd (fri), Dudley Campbell (Blackpool), Bruno Perone (fri), Luke Young (Aston Villa), Armand Traore (Arsenal), Anton Ferdinand (Sunderland), Shaun Wright-Phillips (Man City), Joey Barton (Newcastle)
Ud: Lee Brown (Bristol Rovers), Mikele Leigertwood (Reading), Joe Oastler (Torquay), Kaspars Gorkss (Reading)

Newcastle: 
Ind: Yohan Cabaye (Lille), Demba Ba (West Ham), Mehdi Abeid (Lens), Sylvain Marveaux (Rennes), Gabriel Obertan (Manchester United), Davide Santon (Inter), Rob Elliot (Charlton)
Ud: Kevin Nolan (West Ham), Wayne Routledge (Swansea), Shefki Kuqi, Sol Campbell (Begge fritstillet), José Enrique (Liverpool), Joey Barton (QPR)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Loftus Road byder på mandagskamp mellem to hold, som ikke har mødt hinanden i den bedste række siden 1996. Det er dog sket meget siden den sæson, som var QPRs seneste ophold i den bedste række, hvor de dengang sendte sølvet til Newcastle.

Nu er QPR så tilbage i den bedste række, og det virker til, de er kommet for at blive. Omend man startede ud med en snitter mod Bolton, fik man en flot sejr på Goodison Park inden man så, mindre imponerende, tabte i sidste runde med 2-0 ude mod Wigan. Måske var det nederlaget mod, hvad der må formodes at være en direkte nedrykker kandidat, der har fået QPR til at agere så stærkt på transfermarkedet, som man gjorde lige inden lukketid. Young, Traoré, Ferdinand, Wright-Phillips og ikke mindst Joey Barton blev alle hentet i den overståede landsholdspause. Alle sammen, måske med undtagelse af Traoré, er alle meget etablerede Premier League-spillere og kommer uden tvivl til at give et kæmpe løft til Neil Warnocks trup. Især Barton virker som en spændende signing. Udover de små 200 Premier League kampe, han har under bæltet, så virker han til at være et godt match til QPRs midtbane, mentalt så vel som fysisk, som i forvejen råder over den kreative Taarabt. QPR er ikke blevet mindre spændende at følge. Manager Warnock kæmper dog med en masse småskadede spillere op til kampen, så han brokker sig sikkert ikke over, at kampen ligger mandag.  
Newcastle havde en lidt mere rolig slutning på transfervinduet udover det, for mange, overraskende indkøb af Davide Santon fra Inter. Overraskende fordi han spillede regelmæssigt for forrige års Champions League vindere og længe havde prædikatet som Italiens næste Maldini. Inter kom dog på andre tanker, og Newcastle rendte med spilleren, som sagtens kunne gå hen og blive et af sæsonens bedste indkøb og ligner den direkte afløser for Enrique, selvom italieneren kan spille begge backs. Salget af Barton var knap så overraskende, og foryngelsesprocessen af truppen ser nu ud til at være færdig for denne omgang, og som Newcastlefan må man være optimistisk omkring klubbens fremtid. Det kan man underbygge med holdets flotte start, som har indbragt syv point allerede, og måden pointene er hevet hjem på, har da også set rigtig fornuftig ud. Udover en Ben Arfa, der stadig er ude noget tid, så kæmper Pardew hovedsagligt mest med at få Ameobi klar til kampen. Sidst Newcaslte var på besøg i London, var da de to hold mødtes i Championsship, og her blev det til en 1-0 sejr - en bedrift Newcastle vil gå efter at gentage på mandag.

PL-formkurve, QPR: T-V-T--

PL-formkurve, Newcastle: U-V-V--

Seneste fem indbyrdes:
06/04/1996: Newcastle – QPR 2-1 
14/10/1995: QPR – Newcastle 2-3

04/02/1995: QPR – Newcastle 3-0

05/11/1994: Newcastle – QPR 2-1

16/01/1994: QPR – Newcastle 1-2

Historisk: 16 – 6 – 16.

Skader, Tvivlsomme og karantæner:
QPR: Dyer (S), Hulse (S), Mackie (S), DJ Campbell (T), Hall (T), Helguson (T), Orr (T), Rowlands (T), Young (T)

Newcastle: Ben Arfa (S), Williamson (S), Vuckic (S), Ameobi (T), Perch (T)

Forventede startopstillinger:

QPR: Kenny - Young, Hall, Ferdinand, Traoré - Derry, Faurlin, Barton, Wright-Phillips, Taarabt - Agyemang

Newcastle: Krul - Simpson, Coloccini, S Taylor, Santon - Cabaye, Tiote, Gutierrez, Obertan - Løvenkrands, Ba

Hold øje med: QPRs Barton – Som nævnt i indledningen får Barton formentlig debut mod sine gamle holdkammerater, og han vil helt sikkert være opsat på at vise sit værd. Newcastles Løvenkrands – Indrømmet, at det kun er fordi han er dankser, men man har lov til at være stolt over at være dansk i disse dage, så hvis Ameobi ikke bliver klar, kunne ”Løven” godt komme til at spille en afgørende rolle.


Redaktionens bud:  1-2. QPR er på ingen måder en walkover, men Newcastle virker bare lige til at være en tand eller to over dem niveaumæssigt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar