fredag den 23. september 2011

Newcastle (4) – Blackburn (16) 24/09-2011

Lørdag kl. 16.00

Newcastle indtager efter fem spillerunder en flot fjerdeplads i ligaen, men skal den placering bibeholdes, kræver det et resultat mod Blackburn, der sidste weekend var involverede i en særdeles tilskuervenlig affære mod Arsenal. Desuden nyder gæsterne et kraftigt indbyrdes overtag.
Newcastle er kun et af fire hold, der endnu ikke har tabt en kamp denne sæson (United, City og Villa ligeså, red.). Pardews drenge har kun lukket to mål ind, og det ser pt. ud til at være defensiven, der skal klare en stor del af opgaven. Angrebet har kun leveret fire mål, og hvis de flotte tendenser skal fortsætte, kommer det givetvis til at krævet en øget offensiv indsats. Til alt held for Newcastle-spillere og fans er franske Hatem Ben Arfa netop vendt tilbage fra den langvarige skade, der har holdt ham ude siden oktober sidste år. Den 24-årige dribler nåede i de få kampe han fik, inden den lange pause, at vise glimt af sit store potentiale. Det kommer muligvis til at tage tid, men franskmanden kan blive en af hovedaktørerne mht. at sætte angrebet rigtigt op.

Chancerne for at score mod Blackburn er bestemt til stede, da Samba og co. har lukket ti scoringer ind allerede. Det ser ud til, at Pardew vælger både Demba Ba og Leon Best, som han gjorde mod Villa sidste weekend, og mod Blackburns hullede forsvar skal der simpelthen nettes. Ben Arfa fik 70 minutter af midtugens Carling Cup-opgør mod Nottingham Forest, så det forventes ikke, at han starter inde.
Blackburn har som nævnt et gavmildt forsvar, og de lukkede da også tre mål ind mod Arsenal sidste weekend. Det gør dog ikke så meget, når man selv bliver noteret for fire. Yakubu ser ud til at være i form, da han stod for holdet to egne mål, mens Kocielny og Song stod for Arsenals to selvmål. Steve Kean bør selvfølgelig være jublende glad over at slå Arsenal 4-3, men han bør også overveje, hvordan der kan strammes op bagude. I perioder så det meget slapt ud, hvad Blackburns bagerste linje præsterede, selvom Samba, Dann, Givet og Salgado er navne, der burde holde et mere sikkert niveau. Hvis Newcastle fortsat skal holdes nede på få mål pr. kamp, skal der findes en anden opskrift frem end hidtil.

Offensivt ser det ganske lovende ud for Blackburn, der med navne som Formica, Hoilett, Rochina og Yakubu kan få et særdeles livligt angreb. Som nævnt scorede Yakubu to mod Arsenal, og adskillige gange drev Hoilett gæk med Gunners-forsvaret. Hvis Rochina og Formica også kan finde de gode takter frem, går holdet en spændende fremtid i møde. 
På forhånd ligner det et tæt opgør, hvor Blackburns gavmilde forsvar og Newcastles til tider tandløse angreb kommer i fokus. Indbyrdes er der dog en del at hente for Blackburn-spillerne, da de udover det uafgjorte resultat fra februar sidste år kan mønstre hele seks sejre på stribe!

PL-formkurve, Newcastle: U-V-V-U-U
PL-formkurve, Blackburn:T-T-T-U-V

Seneste fem indbyrdes:
12/02/2011: Blackburn – Newcastle 0-0

10/11/2010: Newcastle – Blackburn 1-2
17/01/2009: Blackburn – Newcastle 3-0

27/09/2008: Newcastle – Blackburn 1-2
01/03/2008: Newcastle – Blackburn 0-1

Historisk: 49 – 26 – 49.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Newcastle: Davide Santon (S), Alan Smith (S), Haris Vuckic (S), Michael Williamson (S).

Blackburn: David Dunn (T), David Goodwillie (T), Ryan Nelsen (T), Morten Gamst Pedersen (T), Míchel Salgado (T).
Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul - Simpson, Coloccini, S Taylor, R Taylor - Cabaye, Tiote, Gutierrez, Obertan - Ba, Best.

Blackburn: Robinson - Salgado, Dann, Samba, Givet - NZonzi, Lowe - Formica, Rochina, Hoilett - Yakubu.
Hold øje med: Newcastles Leon Best – Best ser ud til at være førstevalget på St. James´ Park, og det vil klæde ham med en kasse eller to mod Rovers. Blackburns Holiett – Den driblestærke canadier har vist gnist og gå-på-mod og kan sagtens ende med at blive en af denne sæsons profiler.

Redaktionens bud: 2-2. Kampen lugter langt væk af en pointdeling, og forhåbentlig bliver det med mål til følge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar