fredag den 9. september 2011

Sunderland - Chelsea 10/9 - 2011

Lørdag kl. 16.00

Sommerens transfers:
Sunderland:

Ind: Connor Wickham (Ipswich), Craig Gardner (Birmingham), Wes Brown, John O'Shea (Begge fra Manchester United), Ahmed Elmohamady (ENPPI), Wong-Don Ji (Chunnam Dragons), David Vaughan (Blackpool), Sebastian Larsson (Birmingham), Keiren Westwood (Coventry), Roarie Deacon (Arsenal) og James McClean (Derry City) Nicklas Bendtner (Arsenal, lån)

Ud: Jordan Henderson (Liverpool), Steed Malbranque (St Etienne), Cristian Riveros (Kayserispor, lån), George McCartney (West Ham, lån) og Boudewijn Zenden (Fritstillet), Anton Ferdinand (QPR)
Chelsea:  

Ind: Thibaut Courtois (Racing Genk), Oriol Romeu (Barcelona), Romelu Lukaku (Anderlecht), Juan Mata (Valencia), Ulises Dávila (Guadalajara), Raul Meireles (Liverpool)

Ud: Yuri Zhirkov (Anzhi Makhachkala), Jan Šebek (Baumit Jablonec), Michael Mancienne (Hamburg), Jacopo Sala (Hamburg), Gökan Töre (Hamburg), Jack Cork (Southampton), Yossi Benayoun (Arsenal, lån), Gaël Kakuta (Bolton, lån), Patrick van Aanholt (Wigan, lån)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kigger man på statistikerne, så ligner det et brag af en kamp mellem Sunderland og Chelsea. Således har de seneste seks møder mellem de to klubber resulteret i minimum tre mål, og vi skal tilbage til 2001 for sidst at finde en uafgjort. Chelsea har dog vundet de seneste seks kampe på Stadium of Light, men omvendt vandt Sunderland 3-0 i den omvendte kamp sidste sæson.
Ét mål i de tre første kampe fik Steve Bruce til at gøre noget. Han hentede Nicklas Bendtner på en lejeaftale, kort før vinduet lukkede i - en beslutning han sikkert blev endnu mere glad for, hvis han så noget til Bendtners indsats i Parken tirsdag aften. Asamoah Gyan har også til tider lignet en, som har alt for meget arbejde som ene frontløber, så man må forvente, at Bendtner ryger ind ved siden af ham, og på papiret ligner det en rigtig stærk angrebsduo for ”The Black Cats”. Anton Ferdinand forlod derimod klubben og hans plads i det centrale forsvar, og det forventes, at Titus Bramble starter ved siden af Wes Brown. Skadeslisten er stadig halvlang, og hverken Gyan eller O’Shea, som fik sin debut mod Swansea, skulle være på 100%. Efter den flotte åbning mod Liverpool har man nu skuffet mere de to seneste kampe, og selvom det er de forsvarende vicemestre, der kommer på besøg, så har Sunderland brug for point, hvis de ikke allerede vil være en del af bunden.       

Chelsea har ligesom Sunderland heller ikke helt fået gang i spillet, men selvom det har holdt hårdt, er det blevet til syv point. Chelseafans må da også efterhånden begynde at frygte, at de aldrig får den Torres at se, som scorede mål på samlebånd for Liverpool. Måske er det derfor, at Villas-Boas hentede Raul Meireles på transfervinduets sidste dag. Meireles spillede et halvt år med Torres, og de to havde et rigtig godt samarbejde. Villas-Boas og Meireles bliver genforenet, efter de havde en kort tid sammen i Porto, inden Meireles røg til Liverpool. Helt sikkert en forstærkning til Chelseas bredde. Med Essien langtidsskadet kan det sagtens tænkes, at han ryger direkte ind på holdet, selvom hans kvaliteter, modsat Essien, mere er i det offensive. Drogbas grimme uheld mod Norwich var heldigvis ikke så slemt, som det så ud til, men han er dog stadig tvivlsom til lørdagens kamp. Ellers har Villas-Boas en frisk trup at vælge fra, og derfor skal Chelsea helst have 3 point på kontoen.   
PL-formkurve, Sunderland: U-T-U--

PL-formkurve, Chelsea: U-V-V--

Seneste fem indbyrdes:
01/02/2011: Sunderland  Chelsea 2-4 

14/11/2010: Chelsea – Sunderland 0-3

16/01/2010: Chelsea – Sunderland 7-2
18/04/2009: Sunderland – Chelsea 1-3

24/05/2009 Sunderland – Chelsea 2-3

Historisk: 36 – 20 – 52.

Skader, Tvivlsomme og karantæner:
Sunderland: Angeleri (S), Campbell (S), Gordon (S), Meyler (S), O’Shea (T), Gyan (T).

Chelsea:  Essien (S), Drogba (T), Bertrand (T)

Forventede startopstillinger:

Sunderland: Mignolet - O’Shea, Bramble, Brown, Bardsley - Sessegnon, Cattermole, Colback, Larsson - Bendtner, Gyan

Chelsea: Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Mata, Anelka, Torres

Hold øje med: Sunderlands Bendtner – B52 er nu et sted, hvor hans talent formentlig bliver værdsat, og vi så måske allerede effekten af dette i tirsdags. Chelseas Mata – Gjorde et flot indhop mod Norwich og scorede i sin første kamp for ”The Blues”. Det skal der følges op på mod Sunderland.


Redaktionens bud:  1-1. Statistikker er til for at blive brudt, og selvom Chelsea er det stærkere hold, så har de ikke været skræmmende endnu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar