fredag den 30. september 2011

Wolverhampton (12) – Newcastle (4) 1/10-2011

Lørdag kl. 16.00

Wolves og Newcastle har siden 1993 kun mødt hinanden fire gange i liga-regi, og tre af disse er endt 1-1. Gæsterne møder dog op på Molineux med selvtilliden i orden efter en fornem sæsonstart.

Wolves indledte sæsonen på fornemmeste vis ved at vinde to af deres tre første kampe. Siden er det dog blevet til tre nederlag på stribe, og Mick McCarthy skal i den grad finde noget uventet frem, hvis det skal blive til point mod Newcastle. Manageren udtalte tidligere på ugen, at der er uro i truppen, men at der ikke vil blive lavet alt for store rokeringer. Om det er klogt, finder vi ud af lørdag, men spillerne bliver i hvert fald nødt til at hæve niveauet, hvis ikke Newcastle skal fortsætte deres jagt på toppen. Nøglespillere som O´Hara, Jarvis og Fletcher er klar til kamp, så der er ikke nogen undskyldninger på den front. 
Seks kampe, 12 point, et hattrick og en målscore på 7-3 er facit for Newcastle efter seks runder. Ét point efter Chelsea og to foran Liverpool ligger de pt. på fjerdepladsen og nyder livet. Det er dog langt fra sikkert, at formkurven bliver ved med at pege op ad, medmindre angrebet kan fortsætte de gode takter fra sidste weekends sejr på 3-1 over Blackburn. Syv mål i seks kampe er bestemt ikke imponerende, men forsvaret har stået stærkt, og Demba Ba fik med sine tre kasser sat det offensive spil i gang mod Blackburn.

Udfaldet af kampen mellem Wolves og Newcastle kommer i høj grad til at afhænge af, om Wolves kan stramme bundniveuaet op, og om Newcastle kan fortsætte med at finde modstanderens netmasker. På forhånd ser gæsterne noget skarpere ud end værterne, men det er et opgør, som må betegnes som nogenlunde åbent, da Wolves før har vist, at Molineux ikke er et nemt sted at spille.
PL-formkurve,Wolves: V-U-T-T-T

PL-formkurve, Newcastle: V-V-U-U-V
Seneste fem indbyrdes:
02/04/2011: Newcastle – Wolves 4-1

28/08/2010: Wolves – Newcastle 1-1
09/05/2004: Newcastle – Wolves 1-1

29/11/2003: Wolves – Newcastle 1-1
Historisk: 33 – 19 – 28.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Wolves: Sylvain Ebanks-Blake (S), Kevin Foley (S), Ronald Zubar (S), Jody Craddock (T), Richard Stearman (T).

Newcastle: Alan Smith (S), Michael Williamson (S), Shola Ameobi (T), Davide Santon (T), Haris Vuckic (T).
Forventede startopstillinger:
Wolverhampton: Hennessey - Stearman, Berra, Johnson, Ward - Henry, O’Hara, Hunt, Jarvis - Fletcher, Doyle.

Newcastle: Krul - Simpson, Coloccini, S Taylor, R Taylor - Cabaye, Tiote, Gutierrez, Obertan - Ba, Best.
Hold øje med: Wolverhamptons O´Hara – Sommeren ”store” indkøb arbejder i motorrummet på midtbanen, og en dynamisk indsats fra hans side kan være med til at inspirere holdkammeraterne. Newcastles Demba Ba – Når man scorer hattrick, bør det føre ekstra selvtillid med sig.

Redaktionens bud: 0-1. Newcastle vil med en sejr for alvor kunne lægge snakken om Andy Carrolls afsked bag sig, og det vil ydermere bidrage til deres image som potentiel kandidat til de europæiske placeringer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar