fredag den 30. september 2011

Aston Villa (8) – Wigan (15) 1/10-2011

Lørdag kl. 16.00

Aston Villa har lagt en noget tvivlsom stil for dagen denne sæson. Hele fem uafgjorte i de første seks kampe er det blevet til, så mod Wigan er der ikke meget andet end en sejr, der tæller.

Det var lige ved og næsten for McLeishs tropper sidste weekend, da de førte 1-0 ude mod Queens Park Rangers efter 90 minutters spil. Et selvmål fra Richard Dunne ændrede på det, og The Villans måtte endnu engang tage til takke med en pointdeling. Point på kontoen skal man selvfølgelig ikke kimse af, men Villa har endnu ikke mødt et af storholdene. Når man har svært ved at nedbryde Fulham, Wolves og QPR´s forsvar, er det svært at se, hvordan United, Chelsea og Citys tilsvarende skal klares.
Heldigvis for Agbonlahor og co. hører Wigan ikke tilnærmelsesvis i den kategori, og der er flere gode ting at tage med til lørdagens opgør udover det faktum. Stephen Ireland var med fra start mod QPR, hvor han gjorde en god figur. Den tidligere City-spiller har før vist, at hans topniveau er fænomenalt, og han kan blive en nøglespiller for Villa, hvis han kan genfinde bare en smule af de tendenser. Kombinationen af ham, Petrov og Delph på midtbanen har et fint potentiale, og det er kampe som den kommende, der kan være med til at sætte skub i sagerne. Hvis midtbanen kan få styr på tingene, får angrebet få mere at arbejde med, og så kan det tænkes, at Villa pludselig begynder at nette flere kasser end hidtil.

Wigan har tabt tre kampe i streg og har derfor hårdt brug for point mod Villa. City, Everton og Tottenham har været for stor en mundfuld for Martínez´ drenge, men det er selvfølgelig heller ikke de ringeste hold i ligaen. Sidste weekend blev Wigan-spillerne overløbet hele første halvleg af et velspillende Tottenham-mandskab, men det var først efter et rødt kort i egne rækker, at Wigan begyndte at vise tænder. Nederlaget på 1-2 må betegnes som ok, omstændighederne taget i betragtning, og der er derfor noget at arbejde med forud for lørdagens opgør.
Om Martínez kan få noget ud af den gode anden halvleg fra sidste weekend, bliver spændende at følge. Villa-spillerne er mere end almindeligt sultne efter en sejr, og hvis Wigan kan få point med fra kampen, vil det være lidt af en overraskelse. Victor Moses gjorde god figur på venstrekanten mod Tottenham, og samarbejdet mellem ham og Di Santo kan blive nøglen til Wigan-succes den kommende tid, hvor Rodallega er på sidelinjen. 

PL-formkurve, Aston Villa: V-U-U-U-U
PL-formkurve, Wigan:U-V-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
07/05/2011: Aston Villa – Wigan 1-1

25/01/2011: Wigan – Aston Villa 1-2
16/03/2010: Wigan – Aston Villa 1-2

15/08/2009: Aston Villa – Wigan 0-1
31/01/2009: Aston Villa – Wigan 0-0

Historisk: 4 – 4 – 4.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Aston Villa: Eric Lichaj (S), Darren Bent (T), Ciaran Clark (T), Carlos Cuéllar (T), Chris Herd (T), Emile Heskey (T), Jermaine Jenas (T).

Wigan: Antolin Alcaraz (S), Hugo Rodallega (S), Emmerson Boyce (T), Steve Gohouri (K).
Forventede startopstillinger:
Aston Villa: Given - Hutton, Dunne, Collins, Warnock - Petrov, Delph, N’Zogbia, Bannan - Agbonlahor, Bent.

Wigan: Al Habsi - Van Aanholt, Lopez, Caldwell, Figueroa - Diame, Watson, Gomez, McCarthy, Moses - Di Santo.
Hold øje med: Aston Villas Ireland – Midtbanespilleren er af en sådan kaliber, at man håber, han kan finde niveauet. Det er underholdende, når han gør. Wigans Moses – Som nævnt har han allerede gjort fin figur, og han er lidt af en joker i ligaen, da vi muligvis ikke har set det hele endnu.

Redaktionens bud: 2-0. Villa bør køre en sikker sejr hjem mod et Wigan-mandskab, der ikke har meget at byde på udover enkelte interessante spillere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar