fredag den 16. september 2011

Manchester United (1) – Chelsea (3) 18/09-2011

Søndag kl. 17.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Der er dømt topbrag søndag eftermiddag, når United hjemme på Old Trafford byder Chelsea velkommen. Begge mandskaber har deres første nederlag til gode, og på forhånd er der god grund til at glæde sig til en underholdene kamp.
United – fire kampe, 12 point og en målscore på 18-3. Rooney har scoret otte mål, Ashley Young nettede to vidunder-mål mod Arsenal, og Hernández scorede to i sin første kamp mod Bolton sidste weekend. Forud for søndagens kamp er det svært at komme uden om Uniteds vilde indledning på sæsonen. Alt ser for tiden ud til at gå op i en højere enhed, og eneste minus i bogen er vel pt. Tom Cleverlys skade, der kommer til at holde den unge midtbanespiller ude omkring en måneds tid.

Der blev i midtugens Champions League-opgør mod Benfica sparet en hel del spillere, og der var således otte ændringer i forhold til kampen mod Bolton. Ferguson har derfor en stærk trup til rådighed, og hvis de kan finde det samme lynende tempo frem som hidtil, bliver det op til Chelsea-forsvaret at levere en solid indsats.
Chelsea – fire kampe, 10 point og en målscore på 7-3. Syv forskellige spillere har scoret, Fernando Torres er ikke en af dem, og Juan Mata ser ud til at have fundet sig godt til rette på Stamford Bridge. Chelsea har leveret et stærkt udlæg, men i forhold til United ser det ikke prangende ud. Endnu har den samme spiller ikke fundet netmaskerne mere end en gang, hvilket er en lidt spøjs statistik for et hold som Chelsea, og mest interessant er det nok, at Torres heller ikke denne sæson ser ud til at kunne finde vejen til modstanderens mål. Alle ved, hvad den tidligere Liverpool-angriber kan præstere på toppen, og man må vel formode, at han på et eller andet tidspunkt får fundet den rette opskrift hos Chelsea.

Juan Mata scorede sit første Chelsea-mål mod Norwich for et par runder siden, og han nettede også i midtugens 2-0 sejr over Leverkusen i Champions League. Den letbenede spanier kan blive nøglen til at få Chelseas offensive spil til at sprudle mere, end det har været tilfældet hidtil. Han er hurtig, driblestærk og besider en gudsbenådet teknik. Det er ikke utænkeligt, at Mata kan få en vigtig rolle at spille mht. Torres´ scoringsproblemer, men tiden må vise, om de to landsmænd kan finde rytmen.
De to storhold har kun spillet én af deres sidste otte indbyrdes opgør uafgjort, og  vi skal tilbage til sæsonen 2006/2007 for at finde den seneste 0-0´er. Vi kan forvente mål, drama og forhåbentlig fænomenal fodbold søndag kl. 17, når ligaens førerhold tager mod nummer tre.  

PL-formkurve, Man United: V-V-V-V-
PL-formkurve, Chelsea: U-V-V-V-

Seneste fem indbyrdes:
08/05/2011: Man Utd – Chelsea 2-1

01/03/2011: Chelsea – Man Utd 1-0
03/04/2010: Man Utd – Chelsea 1-2

08/11/2009: Chelsea – Man Utd 1-0
11/01/2009: Man Utd – Chelsea 3-0

Historisk: 57 – 41 – 40.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man Utd: Rafael (S), Darron Gibson (S), Nemanja Vidić (S), Tom Cleverly (S), Danny Welbeck (T).

Chelsea: Michael Essien (S), Ryan Bertrand (T), Didier Drogba (T).
Forventede startopstillinger:
Man Utd: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Nani, Anderson, Carrick, Young - Rooney, Hernandez.

Chelsea: Cech - Bosingwa, Luiz, Terry, Cole - Ramires, Meireles, Lampard - Mata, Sturridge, Torres.
Hold øje med: Man Utd´s Nani – Portugiseren har før vist, at han kan levere en toppræstation, når der er noget på spil, og kampen mod Chelsea er en gylden mulighed for at diske op med lækkerier. Chelseas Mata – Som nævnt i optakten virker spanieren som et spændende køb, og det er ikke utænkeligt, at han kan drille United-forsvaret.

Redaktionens bud: 2-1. De seneste tre indbyrdes kampe er endt med scoringer til begge hold, og vi forventer, at samme trend fortsætter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar