fredag den 9. september 2011

Everton – Aston Villa 10/9 – 2011

Lørdag kl. 16.00

Sommerens transfers:
Aston Villa:  

Ind: Charles N´Zogbia (Wigan), Shay Given (Manchester City), Alan Hutton (Tottenham), Jermaine Jenas (Tottenham-lån).
Ud: Stewart Downing (Liverpool), Ashley Young (Manchester United), Brad Friedel (Tottenham), Luke Young (Queens Park Rangers), Jean Makoun (Olympiakos-lån).

Everton:
Ind: Mason Springthorpe (Shrewsbury Town), Johan Hammar (fri), Royston Drenthe (Real Madrid-lån).

Ud: Iain Turner (Preston North End), John Nola (Stockport), Kieran (Yeovil Town), Hope Akpan (Crawley), James Vaughan (Norwich), Luke Dobie (Middlesbrough), Jermaine Beckford (Leicester), Mikel Arteta (Arsenal), Yakubu (Blackburn).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Everton har leveret et noget usikkert udlæg på sæsonen, og lørdag tager de hjemme på Goodison Park mod Aston Villa, der umiddelbart ser stærkest ud i defensiven.
Før landskampspausen spillede Everton en noget særpræget kamp. På udebane mod Blackburn skulle de forsøge at revanchere nederlaget til Queens Park Rangers weekenden før. Kampen udviklede sig til en vanvittig affære, hvor Blackburn-spillerne bogstaveligt talt formåede at sparke flere oplæg ved siden af. Everton forærede Rovers hele to straffespark, men ingen af disse blev dog konverteret til mål. I stedet var det Moyes´ drenge, der hen mod slutfløjtet blev tildelt et straffe, hvilket blev eksekveret af Mikel Arteta, som nu har trukket i Arsenal-trøjen.

Netop salget af Arteta kan få afgørende betydning for klubben, der ikke har fundet en erstatning for den spanske profil. Arteta har længe været det største kreative input på midtbanen, og hvordan de vil lukke hullet efter ham skal blive interessant at følge. Umiddelbart ligner det ikke en nem situtation. I angrebet er Jermaine Beckford desuden blev solgt til Sven-Göran´s Leicester og Yakubu til Blackburn, hvilket får Evertons offensiv til at se mildest talt vaklende ud. Et lyspunkt kan dog ende med at blive lejesvenden, Denis Stracqualursi, der er hentet i argentisnke Tigre. Den 23-årige argentiner blev sidste sæson topscorer i den argentinske Primera División og kan derfor ende med at blive noget af en joker i truppen.
Som nævnt i introen har Villa set stærke ud defensivt. Et mål er der blevet lukket ind i sæsonens første tre kampe, hvor Fulham, Blackburn og Wolvhes har været modstanderne. Det er ganske vist ikke tre af ligaens mest sprudlende offensive hold, men noget tyder på, at et stabilt fundament er ved at se dagens lys. Om det er tilfældet, må vi se til, når McLeish´s tropper møder en af de tunge drenge, men Everton er ikke pt. at finde i den kategori. Kampen er en mulighed for Villa-spillerne til at få spillet deres offensiv bedre i gang, da den i perioder har set noget slap ud i sæsonens indledning. 3-1 sejren over Blackburn lovede godt, men weekenden efter blev vi vidner til en noget uopfindsom indsats mod Wolves, hvor det – ligesom mod Fulham – blev til en 0-0´er.

Lukningen af transfervinduet har ikke budt på de store ændringer for Villa, der har sendt Jean Makoun til Olympiakos på lån. I hans sted er Jermaine Jenas kommet til fra Spurs – ligeledes på lån – og den altid hårdt arbejdende midtbanespiller skal nok komme i spil inden længe. Fra Spurs har klubben også investeret i højrebacken Alan Hutton, der er kommet til på en permanent aftale. Den skotske forsvarer ser ud til at gå direkte ind som førstevalg, da Luke Young blev solgt til Queens Park i løet af transfervinduet.

PL-formkurve, Everton: T-V- - -
PL-formkurve, Aston Villa: U-V-U - -

Seneste fem indbyrdes:
02/04/2011: Everton – Aston Villa 2-2

29/08/2010: Aston Villa – Everton 1-0
14/04/2010: Aston Villa – Everton 2-2

31/10/2009: Everton – Aston Villa 1-1
12/04/2009: Aston Villa – Everton 3-3

Historisk: 70 – 50 – 72.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Everton: Victor Anichebe (S), Seamus Coleman (S), Leighton Baines (T), Magaye Gueye (T).

Aston Villa: Carlos Cuéllar (T),Eric Lichaj (S), Darren Bent (T), Shay Given (T), Alan Hutton (T).
Forventede startopstillinger:
Everton: Howard - Neville, Baines, Jagielka, Distin - Heitinga, Barkley, Osman, Rodwell, Cahill - Saha.

Aston Villa: Given - Hutton, Dunne, Collins, Warnock - Petrov, Delph - N’Zogbia, Agbonlahor, Heskey, Bent.
Hold øje med: Evertons Tim Cahill – Kaptajnen er tvunget ud i en toppræstation nu, hvor Arteta er smuttet. Aston Villas Emile Heskey – Utvivlsomt et noget vovet bud da den tunge angriber sjældent lyser voldsomt op. Angrebet har dog brug for et skub, og Heskeys rutine kan blive værdifuld i den henseende.

Redaktionens bud: 0-1. De to hold spiller ofte uafgjort, men Everton har set slappe ud indtil videre, og det bør Villa være stærke nok til at udnytte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar