fredag den 9. september 2011

Arsenal - Swansea 10/9 - 2011

Lørdag kl. 16.00

Sommerens transfers:
Arsenal:

Ind: Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton), Gervinho (Lille), Jon Toral, Hector Bellerin (Begge fra Barcelona), Carl Jenkinson (Charlton), Joel Campbell (Saprissa), Park Chu-Young (Monaco), Mikel Arteta (Everton), Yossi Benayoun (Chelsea, lån), Per Mertesacker (Werder Bremen), André Santos (Fenerbache)

Ud: Gael Clichy (Manchester City), Jay Emmanuel-Thomas (Ipswich) Denilson (Sao Paulo, lån), Roarie Deacon (Sunderland), Cesc Fàbregas (Barcelona), Emmanuel Eboué (Galatasaray), Samir Nasri (Manchester City), Armand Traoré (QPR), Nicklas Bendtner (Sunderland, lån), Gilles Sunu (Lorient).
Swansea:  

Ind: Michel Vorm (Utrecht), Steven Caulker (Tottenham), Wayne Routledge (Newcastle), Leroy Lita (Middelsbrough), José Moreira (Benfica), Gerhard Tremmel (Fri), Federico Bessone (Leeds), Darnel Situ (Lens)

Ud: Darren Pratley (Bolton), Dorus de Vries (Wolverhampton), Ryan Harley (Brighton).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Swansea skal for første gang i klubben historie på besøg på Emirates Stadium, og med et mere eller mindre nyt hjemmehold  kunne det være oprykkernes chance for at skabe en mindre sensation.
Et meget turbulent transfervindue er ovre for Arsenal, og nu ved fansene endelig, hvordan deres trup ser ud. Især forsvaret, som i den grad blev udstillet for deres mangler på Old Trafford, er blevet forstærket markant. Ind er kommet tårnhøje Per Mertesacker, som ligner det perfekte match til Premier League, og Arsenal er nu rigtig godt dækket ind i de bagerste rækker. Det blev også til indkøb af den brasilianske back André Santos, som var virkelig tiltrængt efter Clichys afgang. Vigtigst af alt var det at finde en ny dirigent til midtbanen efter salg af klubbens to største, og mest kreative profiler. Det blev Mikel Arteta, og igen virker det som et meget fornuftigt indkøb. Han har igennem flere sæsoner vist sit værd for Everton, og han skal nu testes på lidt højere niveau bl.a. med Champions League bold. Wenger var også et smut forbi rivalerne Chelsea og leje israeliske Benayoun, så bredden ser i år rigtig fornuftig ud for The Gunners. Dog har Wenger stadig tre mand i karantæne til lørdagens kamp og en håndfuld andre spillere, der kæmper med skader. Så det bliver spændende at se, hvor lang tid dette nye Arsenal hold skal bruge for at blive spillet sammen.  

Swansea har efter 4-0 snitteren mod City i deres Premier League debut fået styr på organisationen i de bagerste rækker og har i de to seneste kampe hold rent bur. Lidt mindre positivt er det, at holdet ikke har scoret endnu, og vi skal nok ikke regne med, at det bliver prioriteten på Emirates på lørdag. Det bliver nok mere at fortsætte de gode defensive takter. Det ligner derfor også genvalg til de 11 spillere, som hev en 0-0 i land mod Sunderland i seneste runde. Swansea nåede dog også at lande tre spillere, inden vinduet lukkede i, og her er det især Bessone fra Leeds, som virker mest spændende. Han har slået sit navn fast i England, og er helt sikkert at finde minimum på bænken lørdag. Indrømmet, at vi ikke kender meget til de to andre spillere, der er kommet til. Nævneværdigt er det dog, at alle tre spillere er defensive spillere, så det må tyde på, at de i Swansea har fuld tiltro til de offensive kræfter, de råder over. På papiret ser det da også ganske fornuftigt ud for Swansea, og hvis Arsenal skulle undervurdere dem, så kunne det sagtens blive lørdag, de kommer på tavlen.
PL-formkurve, Arsenal: U-T-T--

PL-formkurve, Swansea: T-U-U--

Seneste fem indbyrdes:
01/01/1983: Arsenal  – Swansea 2-1 

20/11/1982: Swansea – Arsenal 1-2

27/02/1982: Arsenal – Swansea 0-2
10/10/1981: Swansea – Arsenal 2-0

Historisk: 2 – 0 – 2.

Skader, Tvivlsomme og karantæner:
Arsenal: Diaby (S), Wilshere (S), Vermaelen (S), Gibbs (T), Squillaci (T), Gervinho (K), Jenkinson (K), Song (K).

Swansea: Bodde (S), Tate(S), Monk (T).

Forventede startopstillinger:

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertersacker, Koscielny, Santos - Frimpong, Ramsey, Arteta, Arshavin, Walcott - Van Persie.

Swansea: Vorm - Rangel, Caulker, Williams, Taylor - Britton, Agustien, Routledge - Dyer, Sinclair, Graham.

Hold øje med: Arsenals Arteta – Den nye mand har noget af et pres på sine skuldre, da han skal overtage den kreative rolle på Arsenals midtbane efter salget af Fàbregas og Nasri. Swanseas Dyer – Spillede 45 ud af 46 kampe i successæsonen sidste år og vil helt sikkert gerne vise sig frem på den store scene.


Redaktionens bud:  2-0. Wengers nye drenge skal lige have tid til at finde sammen, men det skal nok lykkedes mod Swansea, da de bare er dét stærkere end oprykkerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar