fredag den 30. september 2011

Tottenham (6) – Arsenal (13) 2/10-2011

Søndag kl. 17.00. Vises direkte på 6´eren.

Tottenham og Arsenal stod for to af sidste sæsons mest underholdende opgør, og det er ikke utænkeligt, at de to rivaler endnu engang disker op med seværdig fodbold på søndag.

Tottenham brød sidste sæson 17 års forbandelse, da de snuppede alle tre point på Emirates, hvilket de ikke havde formået siden 1993. Det blev med en underholdene 3-2´er til følge, og da det andet opgør sluttede 3-3, kan Spurs tage en hel sæson uden liganederlag til ærkerivalerne med sig. Sidst Arsenal sejrede på White Hart Lane var i september 2007.

Indledningen på denne sæson har været en anderledes en af slagsen, da specielt Arsenal har underpræsteret. Tottenham lagde ud med to nederlag på stribe, men har sidenhen hentet tre sejre. Redknapps tropper står i den situation, at de med en sejr vil hoppe op på siden af Newcastle på fjerdepladen med en kamp i hånden, hvilket igen vil sikre dem et bedre tag om kampen i toppen af tabellen. Dawson er den eneste deciderede nøglespiller, som mangler, men ellers ser truppen fin ud.
Angrebet ser ud til at have fået et løft efter tilgangen af Adebayor, da både han og de andre angribere er begyndt at nette. Adebayor, der har 105 kampe for Arsenal på cv´et, har nettet i ligaen, og i midtugens Europa League-opgør stod Pavlyuchenko, dos Santos og Defoe for målene i 3-1 sejren over Shamrock Rovers. Sidstnævnte scorede også forrige weekend mod Liverpool, og det ser derfor ganske pænt ud på angrebsfronten for Spurs.

Som nævnt har Arsenal fået en bævrende start på sæsonen. Efter seks runder befinder Wengers tropper sig 13. pladsen med en målscore på 9-14 til følge. 2-8 nederlaget til United kommer til at forfølge holdets målscore resten af sæsonen, og det skader derfor ikke, når man som sidste weekend kan hente en 3-0 sejr. Det var godt nok mod den synkende skude fra Bolton, men mon ikke van Persie og co. er glade for endelig at få en sikker sejr.
Situationen omkring skader er noget mere kritisk hos Arsenal, da flere spillere fra førsteholdstruppen er at finde i tvivlsom, skadet eller karantæneramt. Mertesacker, Arteta og van Persie er dog alle klar til kamp, og de tre spillere skal være med til at højne niveauet på et hold, som normalvis kæmper med i toppen. Sker det ikke, er det dog ikke utænkeligt, at vi for en tid må revurdere forventningerne til The Gunners. De kan passende bevise mod Tottenham, at de stadigvæk kan, når det gælder, men de går ind til kampen som undertippede.

PL-formkurve, Tottenham: T-T-V-V-V
PL-formkurve, Arsenal: T-T-V-T-V

Seneste fem indbyrdes:
20/04/2011: Tottenham – Arsenal 3-3

20/11/2010: Arsenal – Tottenham 2-3
14/04/2010: Tottenham – Arsenal 2-1

31/10/2009: Arsenal – Tottenham 3-0
08/02/2009: Tottenham – Arsenal 0-0

Historisk: 47 – 41 – 60.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Tottenham: Michael Dawson (S), William Gallas (S), Tom Huddlestone (S), Niko Kranjčar (S).

Arsenal: Abou Diaby (S), Johan Djourou (S), Thomas Vermalen (S), Jack Wilshere (S), Yossi Benayoun (T), Gervinho (T), Koscielny (T), Squillací (T), Theo Walcott (T).
Forventede startopstillinger:
Tottenham: Friedel - Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto - Parker, Sandro, Modric, Bale, Van der Vaart - Adebayor.

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertersacker, Koscielny, Gibbs - Song, Arteta, Walcott, Ramsey, Gervinho - Van Persie.
Hold øje med: Tottenhams Bale – Bale scorede mod Wigan sidste weekend, og det kan betyde en tilbagevenden til formen fra sidste sæson. Arsenals Arteta – Der vil være pres på spanieren hver eneste runde, og det er op til ham at vise sit værd.

Redaktionens bud: 3-1. Tottenham ser væsentlig stærkere ud end Arsenal, og de trækker derfor det længeste strå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar