fredag den 9. december 2011

Arsenal (5) – Everton (10) 10/12 - 2011


Lørdag kl. 16.00

Everton har ikke slået Arsenal på udebane siden 1996, og lørdagens opgør kan vel næppe komme på et dårligere tidspunkt, da Wengers kanoner for alvor ser ud til at have fundet fodfæste efter en katastrofal indledning på sæsonen.

Seks sejre og en uafgjort er resultatet efter Arsenals sidste syv kampe. 5-3´eren på Stamford Bridge vil sent blive glemt, men sidste weekends 4-0 sejr på udebane mod Wigan vidner om, at holdet er tilbage på et væsenligt mere solidt spor end i starten af sæsonen – ikke fordi Wigan tilnærmelsesvis er et godt hold, men fordi den tidligere gyngende Gunners-deffensiv formåede at holde nullet.

Van Persie sidder stadig øverst på topscorer-tronen, holdet er kravlet op på femtepladsen, og der er blevet sendt tyve scoringer ind bag modstanderens keeper fordelt over de seneste syv kampe. Det er en imponerende stime Arsenal er inde i – og det på trods af en sværvægter af en skadesliste. Kampen mod Everton ligner på forhånd et bump i vejen, der stille og roligt skal passeres – og umiddelbart ligner det en Walkover for Arteta og co.

Everton ligner denne sæson et regulært kamikaze-hold, der enten vinder eller taber. Én uafgjort kamp er det blevet til indtil videre, og Moyes drenge er klart et af de sværeste hold i ligaen at spå om. Inden sidste weekends hjemmekamp mod Stoke havde The Toffies to sejre på stribe – hjemme mod Wolves og ude mod Bolton – og alligevel ender de med at sende Stoke hjem fra Goodison med alle tre point i bagagen.

Den nuværende placering som ti´er er ganske godkendt for holdet, der ofte for alvor mangler bredde. Det ser ud til, at sæsonens pointhøst skal i hus mod de lavere rangerende hold i tabellen, da der bare ikke er kvalitet nok til at spille med mod de store. Kampen mod Arsenal sætter Everton-spillerne i klar outsider-position, hvilket på forhånd ligner deres største fordel. Alt andet en sejr til Arsenal vil være en af rundens største overraskelser.

PL-formkurve, Arsenal: V-V-V-U-V
PL-formkurve, Everton:T-T-V-V-T

Seneste fem indbyrdes:
01/02/2011: Arsenal – Everton 2-1
14/11/2010: Everton – Arsenal 1-2
09/01/2010: Arsenal – Everton 2-2
15/08/2009: Everton – Arsenal 1-6
28/02/2009: Everton – Arsenal 1-1

Historisk: 88 – 38 – 54.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Arsenal: Abou Diaby (S), Kieran Gibbs (S), Carl Jenkinson (S), Ryo Miyaichi (S), Bacary Sagna (S), André Santos (S), Jack Wilshere (S), Tomas Rosicky (T), Lukasz Fabianski (T).
Everton: Victor Anichebe (S),

Forventede startopstillinger:
Arsenal: Szczęsny – Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Arteta, Song, Ramsey – Walcott, Van Persie – Gervinho.
Everton: Howard – Hibbert, Jagielka, Heitinga, Baines – Coleman, Fellaini, Osman, Bilyaletdinov – Cahill – Saha.

Hold øje med: Arsenals Van Persie. Heitinga og Jagielka overfor den flyvende hollænder – det kan kun blive godt. Evertons Jagielka – Hvis ikke Arsenals superbomber skal yderligere i front på topscorerlisten, bliver Jagielka givetvis tvunget ud i en mandfolkepræstation.

Redaktionens bud: 4-0. Arsenal sætter fire ind for anden uge i træk i en kamp, hvor Everton vil være overmatchet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar