fredag den 2. december 2011

Wolverhampton (17) – Sunderland (16) – 4/12 - 2011


Søndag kl. 17.00. Kampen vises på 6’eren.

Det bliver med arbejdstøjet på, og albuerne i øverste postion, når to hold, der flirter med nedrykningszonen, mødes i et drabeligt opgør på Molineux. Sunderlands manager blev tidligere på ugen den første træner til at få sparket i denne sæson. Vil det få en målbar effekt på gæsternes spil, eller fortsætter de glideturen ned gennem tabellen?

Der er ingen grund til at lægge fingre imellem. Wolverhampton Wanderers er et af de ringeste og mest kedelige hold, der har været i dette efterår. Efter sejre i de to første kampe, er det kun blevet til fem point i de seneste elleve. Derfor er stregen også faretruende tæt på, og et nederlag hjemme til Sunderland kan også meget vel sende dem ned på den forkerte side. Manager Mick McCarthy må derfor også se Sunderlands krise som en velkommen mulighed for at få en sejr i hus, og give ulvene et lille hul ned til de nærmeste konkurrenter.

Wolves har hentet stort set alle deres point mod bundhold, og når de har stået overfor andre hold blandt de nederste fem er det blevet til lutter sejre. I lyset af dette må de også kaldes favoritter, men et pointgivende resultat vil kræve 90 minutters koncentration.

Steve Bruce blev altså den første manager til at modtage en fyreseddel fra sin ledelse i denne sæson. En horribel sæsonstart, der kun har bud på to sejre, krydret med sidste rundes nederlag til upåagtede Wigan, blev enden på den tidligere United-helts trænergerning i Sunderland. Set med danske briller kan det være problematisk, da det var skotten der hentede Nicklas Bendtner til klubben, efter de to tidligere havde arbejdet sammen i Birmingham. Den danske angriber har fået masser af spilletid, men har kun responderet med at sende to mål i kassen og lave tre assists. Der er kun en måned til vinterens transfervindue åbner, og da der med stor sandsynlighed er en ny manager på plads til denne tid, er det vigtigt at danskeren går ud og beviser at der ikke er behov for at hente en konkurrent til førstevalget i angrebet.

Sunderland vil sikkert være fint tilfredse med at hente det ene point og dermed holde Wolves bag sig, men de har bare et langt mere talentfuld trup end værterne. Det bør også nævnes at, udover sidste uges fadæse, har de faktisk ikke tabt til et hold i den nederste halvdel. Det må da på længere sigt også betyde at de kommer til at være en del af nedrykningssølet når vi kommer ind i foråret, men lige nu står de med en meget håndgribelig krise, og en selvtillid der kunne være større. Dertil kommer at holdet i øjeblikket kæmper med en del skader.

Det bliver ikke det smukkeste spil i verden der afgører denne kamp, men vi kan forvente en hård fighter-indsats fra begge hold.

PL-formkurve, Wolverhampton: U-T-V-T-T
PL-formkurve, Sunderland: V-U-T-U-T

Seneste fem indbyrdes:
14/5/2011: Sunderland – Wolves 1-3
27/11/2010: Wolves – Sunderland 3-2
9/5/2010: Wolves – Sunderland 2-1
27/9/2009: Sunderland – Wolves 5-2
7/4/2007: Sunderland – Wolves 2-1

Historisk:  40 – 30 – 48

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Wolves:  Karl Henry (K), Kevin Foley (S), Richard Stearman (S).
Sunderland: Marcos Angeleri (S), Fraizer Campbell (S), Simon Mignolet (S), Connor Wickham (S). David Vaughan (T), Craig Gordon (T).

Forventede startopstillinger:
Wolves: Hennessey – Stearman, Berra, Johnson, Ward – Edwards, Milijas, Guédioura, Jarvis – O’Hara – Doyle.
Sunderland: Westwood – O’Shea, Brown, Turner, Bardsley – Larsson, Colback, Cattermole, Richardson – Sessegnon - Bendtner.

Hold øje med:
Wolverhamptons Johnson – Den centrale forsvarsspiller havde en skammelig dag mod Chelsea. Han skal hæve sit niveau hvis ikke Bendtner og vennerne skal have succes.
Sunderlands Larsson – Den målfarlige midtbanespiller er holdets topscorer og kan nemt blive en afgørende faktor i denne kamp.

Redaktionens bud: 0-1. Sunderland trækker det længste strå og får vendt skuden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar