søndag den 25. december 2011

West Bromwich (10) – Manchester City (1) – 26/12 2011


Mandag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

West Brom tager på årets Boxing Day imod førerholdet fra Manchester City. Det bliver en ordentlig mundfuld for hjemmeholdet, og der er da heller ikke mange der spår dem en chance for at sætte en kæp i hjulet på Citys maskineri.

Albions stod for en af sidste rundes helt store overraskelser, da de tog hjem fra St. James Park med alle tre point. To sejre i streg betyder, at Birmingham-mandskabet er hoppet tilbage op i den øverste del af tabellen, bl.a. på bekostning af ærkerivalerne fra Aston Villa.  Holdet har på intet tidspunkt i sæsonen spillet sprudlende og flot angrebsfodbold, men er dog i besiddelse af et nogenlunde teknisk niveau. Det er dog den stærke og disciplinerede organisation og et giftigt kontrahug, der er holdets styrker. Noget manager Roy Hodgson for et par sæsoner siden havde stor succes med i Fulham.

Dette hænger også udmærket sammen med West Bromwichs pointhøst, og hvor den har fundet sted. Hjemme på The Hawthorns, hvor det er forventet, at de selv er i stand til at skabe kampen gennem etableret spil, er det blot blevet til to sejre i otte kampe med sølle 7 scorede mål. Ikke et midterhold værdigt, men holdet har til gengæld været væsentlige farligere væk hjemme fra. Dette går i god tråd med tidligere udsagn, om at ’The Stripes’ har svært ved selv at skabe kampen, men er i stand til at tildele de onde stød til alt for upåagtede modstandere. Det må ventes, at gæsterne i dag bliver spilstyrende, og derfor kan man heller ikke undervurdere hjemmeholdet - trods en øjensynlig klasseforskel. Det ville ikke være første gang, at Roy Hodgsons spillestil har sænket en gigant.

Denne gang hedder giganten Manchester City. En flamboyant målmaskine krydret med rigelige mængder panache. Målscoren på 53-15 har ikke været matchet i England i nyere tid, på nuværende tidspunkt af sæsonen, og man skal kigge meget langt efter øjensynlige svagheder. Spillertruppen formår at holde sig fit, trods det hårde program, og manager Mancini har da også, for første gang i lang tid, været ude at sige, at man ikke ønsker at forstærke sig i det kommende transfervindue.

Der er dog et par spørgsmål, der melder sig i.f.t de sky-blå. De har ikke vundet en udekamp i Premier League siden d. 5. november, da de besejrede Q.P.R. Derefter blev det til 1-1 på Anfield, og senest tabte de på Stamford Bridge. Der er ingen tvivl om, at der forventes, at rækken uden sejre på fremmed græs bliver brudt, men om det bliver tilfældet, bliver spændende at følge.

PL-formkurve, West Brom: T-U-T-V-V
PL-formkurve, Man City: U-V-T-V-V

Seneste fem indbyrdes:
5/2/2011: Man City – West Brom 3-0
7/11/2010: West Brom – Man City 0-2
19/4/2009: Man City – West Brom 4-2
21/12/2008: West Brom – Man City 2-1
10/12/2005: West Brom – Man City 2-0

Historisk:  54 – 28 – 57

Skader, tvivlsomme og karantæner:
West Brom: Zoltán Gera (S), James Morrison (T), Youssuf Mulumbu (T), Steven Reid (T).
Man City:  Aleksandar Kolarov (S), Edin Dzeko (T), Micah Richards (T).

Forventede startopstillinger:
West Brom: Foster – Jones, McAuley, Olsson, Shorey – Brunt, Scharner, Mulumbu, Morrison – Long, Odemwingie.
Man City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Milner, Touré, Barry, Silva – Balotelli, Agüero.

Hold øje med: 
West Broms Long – Long er snu, og har næse for at stå de rigtige steder.
Man Citys Kompany – Har hævet sit niveau til helt nye højder og er en fornøjelse at følge på en fodboldbane.

Redaktionens bud: 1-3. Det bliver aldrig rigtig spændende, men det bliver heller ikke en massakre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar