fredag den 16. december 2011

Newcastle (7) – Swansea(11) – 17/12 2011


Lørdag kl. 16.00. Kampen vises på 6’eren.

Newcastle kan måske tage en lille puster, ovenpå et frit fald ned fra toppen af tabellen, når de lørdag tager imod Swansea. Det walisiske hold er det dårligste udehold i ligaen, og ikke mange venter at de får noget med fra St. James.

Efter en hæsblæsende sæsonstart, er det igen blevet tid til at melde sig ind i virkeligheden for Newcastle. Sidste weekend blev det til en 4-2 lussing, da ’The Toonies’ gæstede et andet oprykkerhold, Norwich. I den forbindelse blev alle fire mål scoret på hovedstød, noget der virkelig vidner om afsavnet af det sædvanlige midterforsvar i Taylor og Coloccini. Newcastle havde faktisk kun tre forsvarsspillere med i kamptruppen til Norwich, så selvom kaptajn Coloccini fortsat er meldt tvivlsom, er der gode chancer for at han er med denne lørdag.

For en måned siden var Newcastle stadig ubesejrede i ligaen, men siden da er det kun blevet til et enkelt point i 4 kampe. Det er derfor ved at være sidste udkald, hvis Newcastle ikke skal miste grebet helt om toppen. Det har nemlig været en rigtig skidt start på december for nordenglænderne. Inden de løb på banen mod Chelsea d. 3/12, skrev vi: ’’ En sejr i dag vil mere end sandsynliggøre, at klubben kan fejre nytår i top-4’’. Et mål der ikke længere ser realistisk ud, selvom Alan Pardews tropper før er blevet afskrevet for tidligt i denne sæson.

Af gode nyheder for Newcastle, er at de endelig ser ud til igen at få tilgang af midtbaneslideren Tioté, og at Coloccini er på vej tilbage igen. Sammenkoblet med at de stadig har en af de mest formstærke angribere i ligaen i Demba Ba, er det ikke det hele der er så slemt for Newcastle.

Der er en grund til at Swansea bliver kaldt det dårligste udehold i ligaen, og det er den mest åbenlyse af slagsen. To point i syv kampe, der har skrabet en målscore sammen på 6-18, siger det hele. Det flotte, men også naive spil, Brendan Rodgers bedriver, hvilket vi elsker ham for, koster bare for mange lussinger på udebane. Det er helt tydeligt at Swansea kun kan spille på den måde. Det er yderst forfriskende og seværdigt, og derfor skal waliserne heller ikke høre et ondt ord her fra. Vi siger blot, bliv ved med at tro på det. Hvis Newcastles forsvar er bare halvt så vakkelvornt som i sidste weekend skal I nok få netmaskerne til at blafre, og skidt så med at I lukker over to-et-halvt mål ind pr. udekamp. Den ældste regel i fodbold er stadig lige gældende – Det hold der scorer flest gange vinder.

PL-formkurve, Newcastle: V-T-U-T-T
PL-formkurve, Swansea: U-T-U-T-V

Seneste fem indbyrdes:
De to hold har kun spillet i samme række i en enkelt sæson, siden ændringerne i starten af halvfemserne.
13/2/2010: Swansea – Newcastle 1-1
28/11/2009: Newcastle – Swansea 3-0

Historisk:  21 – 4 – 9

Skader, tvivlsomme og karantæner:

Newcastle: Dan Gosling (K),  Steven Taylor (S), Danny Guthrie (S), Sylvain Marveaux (S), C.I. Tioté (T) Fabricio Coloccini (T).
Norwich:  Ferry Bodde (S), Angel Rangel (S), Alan Tate (S).

Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul – Taylor, Simpson, Coloccini, Santon – Obertan, Cabaye, Tioté, Gutiérrez – Ben Arfa – Ba.
Swansea: Vorm – Richards, Caulkner, Williams, Taylor – Routledge, Gower, Britton, Sinclair – Moore – Graham.

Hold øje med: Newcastles Ba – Man kan blive ved med at nævne ham, men det er så simpelt. Det er fra ham målene, og dermed sejrene, skal komme.
Swanseas Vorm – Waliserne lukker alt for mange mål ind på udebane, især i anden halvleg, og det koster point.


Redaktionens bud: 2-1. Newcastle får alle tre point, serveret på et sølvfad af Swansea.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar