fredag den 16. december 2011

Manchester City (1)- Arsenal (5) 18/12 2011


Søndag kl. 17.10. Kampen vises på 6’eren.

Lige siden sæsonen blev sparket i gang, har det her tegnet til at blive et af de allermest tilskuervenlige opgør. To offensive kæmpekarle mødes i et brag, når topholdet City tager imod formstærke Arsenal.

December var knapt begyndt, inden den begyndte at gøre nas på Manchester City. Først røg man definitivt ud af Champions League, og dernæst fik man en kindhest af genrejste Chelsea. Der er nu to point ned til den rutinerede Alex Ferguson og hans United-mandskab, og når menuen så står på Arsenal, kan de nemt begynde at ryste lidt i bukserne på Roberto Mancini.

Det er svært at blive ved med at skrive ting om City-offensiven. Alle rekorder der var at smadre er blevet tilintetgjort af de skyblås himmelflugt. Værterne har endnu ikke tabt point på hjemmebane, og med mængden af mål de plejer at score på Etihad, skal gæsterne fra London stå yderst tidligt op, hvis de skal have noget med hjem.

Arsenal er blot gået fra banen to gange i år, uden at have scoret. Det kan de i særdeleshed takke deres kaptajn, den flyvende hollænder, van Persie for. Det er svært at finde flere superlativer, når man taler om den pivfrække knægt fra Rotterdam. Man kan aldrig helt afskrive ’Gunners’, når han er på banen, og det vil endnu en gang være op til ham, hvis Wenger og co. skal have noget med hjem fra Manchester.

Gæsterne har ikke tabt siden d. 2. oktober, hvor de var en tur på White Hart Lane. En flot resultatrække, de næppe giver fra sig, uden alvorlig kamp. Sidst de var i Manchester, blev det til den famøse 8-2 ørefigen, uddelt af mestrene fra United, noget der næppe lader sig gentage i dag. Selvom skadeslisten er lang, er mange af de nøglespillere man savnede i sæsonåbningen, tilbage ved fuld kraft.

Alt står på spil, og det er derfor den helt perfekte adventsgave til os sultne fodboldfans. God fornøjelse, med fodbold i den absolutte verdensklasse.

PL-formkurve, Man City: V-V-U-V-T
PL-formkurve, Arsenal: V-V-U-V-V

Seneste fem indbyrdes:
5/1/2011: Arsenal – Man City 0-0
24/10/2010: Man City – Arsenal 0-3
24/4/2010: Arsenal – Man City 0-0
12/9/2009: Man City – Arsenal 4-2
4/4/2009: Arsenal – Man City 2-0

Historisk:  46 – 40 – 92

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man City: Gael Clichy (K), Aleksandar Kolarov (S).
Arsenal: Abou Diaby (S), Kieran Gibbs (S), Carl Jenkinson (S), Ryo Miyaichi (S), Bacary Sagna (S), André Santos (S), Jack Wilshere (S), Tomas Rosicky (T), Lukasz Fabianski (T).

Forventede startopstillinger:
Man City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta – Milner, Touré, Barry, Silva – Balotelli, Agüero.
Arsenal: Szczesny – Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Song, Ramsey, Arteta – Walcott, van Persie, Gervinho.

Hold øje med: Citys Silva – I en kamp, hvor det tekniske pasningspil er i højsædet, er den spanske verdensmester ikke til komme udenom. Et stilstudie i teknisk perfektion.
Arsenals Walcott – Står overfor Zabaleta. Al respekt for backen, men sådan som Walcott har spillet indtil videre i sæsonen, bliver han overmatchet i dag.

Redaktionens bud: 4-3. Et festfyrværkeri af mål. Selvom City ikke lukker mange ind på hjemmebane, tror vi på at van Persie og co. kan finde vej til nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar