fredag den 16. december 2011

Aston Villa (9)-Liverpool(6) 18/12 2011


Søndag kl. 15.00. Kampen vises på 6’eren.

’Villains’ tager imod Liverpool. Et opgør mellem to hold der begge har skuffet i sæsonen, og har noget at bevise. Vi forudser at det kan blive meget hedt på Villa Park søndag eftermiddag.

Aston Villa har et af de sværeste af årets juleprogrammer foran sig. Holdet fra Birmingham tager først imod Liverpool og Arsenal, inden turen går til hhv. Britannia og Stamford Bridge. Det er derfor vigtigt at de kan bygge videre på sidste weekends sejr, der dog kom mod klassens tykke dreng, Bolton.

Det positive ved Aston Villa er dog, at de faktisk har været udmærket kørende på hjemmebane, hvor de kun har tabt til pointspecialisterne fra Manchester United og lokalopgøret mod West Bromwich. Sidstnævnte skete på en noget anfægtelig baggrund. Der er derfor heller ikke meget der tyder på at de skal tabe til dagens gæster, hvis de formår at holde sammen på formen, og ikke spiller alt for defensivt, hvilket desværre har været opskriften for Villa i lidt for mange kampe. Mandskabet har et yderst potent angrebspar i Bent og Agbonlahor, der tilsammen har nettet ni gange på Villa Park i indeværende sæson. Sidstnævnte spiller er dog karantæneramt til dette opgør, hvilket betyder at Bent med stor sandsynlighed kommer til at danne makkerpar med unge Delfuoneso, hvis ikke valget falder på den tidligere Liverpool-spiller, og kosmiske kuriosum, Emile Heskey.

Liverpool har ligaens bedste defensiv, noget der ikke just var det man ventede af skotske Dalglish. I hvert fald når man sammenholder det med den sølle sjetteplads holdet indtager i skrivende stund. De manglende mål i den anden ende er simpelthen for stor en belastning, og de røde har blot scoret 18 PL-mål i denne sæson. Man er altså dårligere stillet end hold som Blackburn og Bolton i denne sammenhæng. Sammenligningen med Blackburn er dog ikke helt rimelig, da de har verdens bedste angriber, Ayigbeni Yakubu, i staben. Så hvis du tænker på at finde det sikre tegn til dagens kamp på den lange, er ’under 2.5 mål’ nok ikke det dårligste sted at starte.

Målene skal komme et eller andet sted fra. Unge Suárez har været stærkt spillende gennem hele efteråret, men han scorer ikke nok mål, og rekordindkøbet Carroll er lige så hyppigt på måltavlen som Nordkorea skifter politisk ledelse. Det er spændende at se om skotten Dalglish pønser på at bruge endnu en håndfuld skejser, når transfervinduet åbner om et par uger.

PL-formkurve, Aston Villa: V-T-U-T-V
PL-formkurve, Liverpool: U-V-U-T-V

Seneste fem indbyrdes:
22/5/2011: Aston Villa – Liverpool 1-0
6/12/2010: Liverpool – Aston Villa 3-0
29/12/2009: Aston Villa – Liverpool 0-1
24/8/2009: Liverpool – Aston Villa 1-3
22/3/2009: Liverpool – Aston Villa 5-0

Historisk: 54 – 38 - 88

Skader, tvivlsomme og karantæner:

Aston Villa: Gabby Agbonlahor (K), Shay Given (S), Fabian Delph (T).
Liverpool: Jay Spearing (K), Lucas Leiva (S), Steven Gerrard (T).

Forventede startopstillinger:
Aston Villa: Guzan – Hutton, Collins, Dunne, Warnock – Albrighton, Herd, Petrov, Bannan – Bent, Delfouneso.
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Downing, Henderson, Adam, Maxi – Kuyt, Suárez.

Hold øje med: Aston Villas Guzan – Shay Given er skadet, og Guzan får uden tvivl en nøglerolle.
Liverpools Maxi – Er tilbage på hos sin gamle klub. Han er tidligere blevet matchvinder i et tilsvarende opgør, og nu får han muligheden for at gøre det for det andet hold.

Redaktionens bud: 1-1. Et optimistisk bud, når to af de mindste målfarlige hold i ligaen mødes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar