søndag den 25. december 2011

Bolton (19) – Newcastle(7) – 26/12 2011


Mandag kl. 16.00

Bolton tog tre yderst vigtige point i sidste weekend, og det er ikke umuligt, at de kan bygge videre på det, eftersom gæsterne fra Newcastle i den grad er gået sukkerkolde og er i frit fald ned gennem tabellen. Et af dette års mest interessante Boxing Day-opgør er i vente, når Newcastle besøger Reebok Stadium.

Owen Coyle fik en af karrierens vigtigste sejre i hus, da Bolton tog alle tre point med fra et oprivende Lancashire-derby ude mod Blackburn i sidste weekend. Total dominans i første halvleg resulterede i to kasser, hvilket skulle vise sig at være nok på trods af et massivt pres fra værterne i anden halvleg. I dag har Bolton så hentet en anden spændende modstander ned fra buffeten, der uden tvivl har lidt mere klasse over sig end sidste uges stærkt prøvede Blackburn-mandskab. Det er samtidig på hjemmebane, hvilket ikke er noget plus for ligaens anden dårligste hold. De har nemlig kun hentet tre point i otte hjemmekampe. En statistik, der indbyder til, at man skal ligge og slås med de andre bundhold, hvilket Bolton er fint i gang med.

Angrebsspillet tog sig ofte flot ud i sidste weekend, men det bør i den sammenhæng også nævnes, at de var oppe imod ligaens næst-svageste forsvar - kun overgået af deres eget. Makkerskabet mellem Ngog og formstærke Klasnić ligner en potentiel vinder-kombination, og formår midtbanespillere som Reo-Coker og Petrov at støtte op med dybe løb, kan Bolton sagtens fortsætte målstimen imod et Newcastle forsvar, der hele december har været i fuld tilt-mode.

Gæsternes fornemme efterår er efterhånden en skygge blot, og de er dumpet ned på en syvendeplads, hvilket nok var også var det nabolag, de fleste havde tippet dem til at befinde sig i på dette tidspunkt af sæsonen. Da det samtidig kun er lidt over et år siden, de sidst var på Reebok Stadium og kom hjem med en 5-1 ørevarmer, er der nok en lille nervøs sommerfugl at finde i manager Alan Pardews mave. Bolton er alt andet end konventionelle, og derfor kan det også tænkes, at Pardew vil prøve noget nyt af til dagens kamp.

Et er dog sikkert, Demba Ba er at finde på holdkortet. Selvom Zak Knight spillede en fin kamp i Boltons bagerste kæde mod en skarp Yakubu, bliver han sat på prøve mod Ba. Den snu angriber er mester i at udnytte selv den mindste uopmærksomhed – noget Bolton ikke været foruden i lang tid.
Et opgør, der er svært at spå om, men som uden tvivl vil byde på både drama og underholdning i høj klasse.

PL-formkurve, Bolton: T-T-T-T-V
PL-formkurve, Newcastle: U-T-T-U-T

Seneste fem indbyrdes:
26/2/2011: Newcastle – Bolton 1-1
20/11/2010: Bolton – Newcastle 5-1
1/3/2009: Bolton – Newcastle 1-0
23/8/2008: Newcastle – Bolton 1-0
19/1/2008: Newcastle – Bolton 0-0

Historisk: 42 – 21 - 53

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Bolton: Marcos Alonso (S), Stuart Holden (S), Chung-Yong Lee (S), Tyrone Mears (S), Ricardo Gardner (T), Sam Ricketts (T), Joe Riley (T), David Ngog (T).
Newcastle:  Dan Gosling (K), Steven Taylor (S), Danny Guthrie (S), Sylvain Marveaux (S), Davide Santon (S).

Forventede startopstillinger:
Bolton: Jääskeläinen – Steinsson, Cahill, Knight, Robinson – Davies, Reo-Coker, Muamba, Petrov – Ngog, Klasnić.
Newcastle: Krul – Simpson, Williamson, Coloccini, Taylor – Obertan, Cabaye, Tióte, Gutiérrez – Best, Ba.

Hold øje med
Boltons Reo-Coker – den centrale midtbanespiller har et enormt løbepensum, og kan han holde kadencen fra i tirsdags, bliver han en vigtig mand.
Newcastles Cabaye – Formår han at sætte takten for det offensive spil, kan det blive en givtig dag for The Magpies.

Redaktionens bud: 1-2. Bolton har forbedret sig og kan godt bide fra sig, men Newcastle trækker det længste strå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar