fredag den 2. december 2011

Fulham (15) – Liverpool (6) – 5/12 - 2011

Mandag kl. 20.00. Kampen vises på 6’eren.

Det er lillebror der tager imod storebror, når Fulham åbner dørene på Craven Cottage og byder Liverpool indenfor. Da de to hold mødtes på samme bane i maj, blev det til en 5-2 klapser til værterne. Derfor må det siges at London-klubben har noget at revanchere. Det bliver alt andet end en stille nat i Londons Westend når de to hold mødes mandag aften.

Fulham har kun vundet en enkelt i efteråret, hvilket var da de tog imod naboerne fra Q.P.R. for to måneder siden. Da Martin Jol blev hentet til klubben i sommeren var det næppe målsætningen at ligge og rode et pladser over stregen, når vi kom ind i december. Udover denne rundes kamp mod Liverpool, venter både Chelsea og de forsvarende mestre fra Manchester United, hvilket må gøre at hollænderen med en fortid som spiller i Bayern München begynder at føle presset fra oven. Selvom der stadig kun er fire point op til den ottendeplads holde sluttede på i sidste sæson, kan det hul meget hurtigt vokse og mulighederne for europæisk deltagelse næste år, er i det skarpe felt allerede hurtigt svindende.

Jols tropper får en perfekt mulighed for at vise sig frem, når de møder et ustabilt Liverpool i en mandagskamp. Holdet har et par skader på nogle nøglepositioner, men de elleve der kommer til at starte, er stort set de samme som har gjort det hele sæsonen igennem, hvilket gerne skulle love en stabil indsats. Efter en god start fra frontduoen Johnson og Zamora, er scoringen gået lidt i stå, men de to rutinerede herrer kan man aldrig helt regne for helt ude, og midtbanemand Clint Dempsey har mere end en gang vist sig at være farlig mod dagens gæster.

En bemærkelsesværdig statistik er, at siden kaptajn Danny Murphy ankom til Fulham i sommeren 2007, er det i otte opgør kun lykkedes at slå Liverpool en enkelt gang, og ved den lejlighed var den tidligere Liverpool-mand ikke at finde i startopstillingen. Så spørgsmålet er om han denne gang har fundet nøglen til at lirke de røde op?

Liverpool vandt i midtugen på Stamford Bridge, for anden gang på blot 10 dage, da man sendte Chelsea ud af Carling Cup’en, og selvtilliden ser ud til at være på sit højeste siden tilgangen af skotske Dalglish tilbage i starten af året. Desværre er der siden kommet dårlige nyheder til Melwood-anlægget. Brasilianske Lucas, der har været den bedste mand hos Liverpool i november måned, måtte i midtugen en tur på båren, og en scanning har sidenhen vist at sæsonen er slut, da midtbaneslideren har beskadiget et ledbånd i knæet. Timingen er forfærdelig for Liverpool, da Steven Gerrard stadig slås for at komme tilbage, og derfor må manageren sætte sin lid til Charlie Adam, der ikke har været særlig overbevisende i sit spil, siden skiftet fra Blackpool. Det er ikke til at sige hvem der kommer til at danne midtbaneduo med Adam. Unge Jordan Henderson har haft et par gode kampe, og ser ud til at være tæt på startopstillingen igen, og derfor er han en oplagt mulighed. En anden er målfarlige Maxi, der faktisk scorede hattrick sidst de to hold mødtes.

Agger ligner efterhånden igen det sikre valg i forsvaret, hvilket han nok bliver ved med at være indtil han bliver skadet. Nej, det er som bekendt i Aggers tilfælde aldrig et spørgsmål om hvis, men om hvornår uheldet rammer ham. Brian Sandbergs fætter, Martin Skrtel har også været rimelig stabil, og da aldrende Carragher fik fuld spilletid i Carling Cup’en sammen med unge Coates, ser det ud til at PL-forsvaret forbliver det samme.

Liverpool har ikke spillet uafgjort på udebane, i modsætning til de mange remis’er der har været på Anfield, og kommer de røde først foran, når de spiller ude, er de yderst konsekvente i at få lukket kampene i. Det er derfor altafgørende at angrebet er klar til at tage de chancer der byder sig. De fleste engelske eksperter tror på at Carroll er i startopstillingen, men med manglende præstationer, og en konkurrent i formstærke Bellamy, tror vi at den rutinere waliser er at finde på holdkortet, ved siden af holdets offensive omdrejningspunkt Luis Suárez , i stedet.

Kan Fulham få sit spil til at lykkedes og få skabt lidt luft til stregen? Eller kommer gæsterne og stjæler det hele med hjem i jagten på de europæiske pladser?

PL-formkurve, Fulham: T-V-T-U-U
PL-formkurve, Liverpool: U-V-U-V-U

Seneste fem indbyrdes:
9/5/2011: Fulham – Liverpool 2-5
26/1/2011: Liverpool – Fulham 1-0
11/4/2010: Liverpool – Fulham 0-0
31/10/2009: Fulham – Liverpool 3-1
4/4/2009: Fulham – Liverpool 0-1

Historisk:  10 – 16 – 35

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Fulham:  Simon Davies (S), Zdenek Grygera (S), Damien Duff (T), Steve Sidwell (T).
Liverpool: Lucas Leiva (S), Steven Gerrard (T).

Forventede startopstillinger:
Fulham: Schwarzer – Baird, Hughes, Hangeland, Riise – Dempsey, Murphy, Etuhu, Dembélé – Zamora, Johnson.
Liverpool:  Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Kuyt, Henderson, Adam, Downing – Bellamy, Suárez.

Hold øje med:
Fulhams Hangeland – Får sit hyr med at organisere sit forsvar, når de står overfor den snu Suárez.
Liverpools Kuyt – Hollænderen har siden slutningen af september jagtet sit mål nr. 50 i den røde trøje, og starter han inde i dag, skal han nok få endnu et par muligheder for at sætte den i kassen.

Redaktionens bud: 0-1. En kamp hvor gæsterne har det spilmæssige overtag, men deres manglende effektivitet gør endnu en gang, at denne kamp ikke er afgjort før slutfløjtet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar