fredag den 9. december 2011

Chelsea (4) – Manchester City (1) 12/12 - 2011


Mandag kl 21.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Chelsea kan forud for mandagens opgør flotte sig med, at de er det eneste af de to hold, der stadig er med i Champions League. Forhåbentlig for Lampard og co. kan det faktum give dem en mental fordel mod den ellers så velsmurte City-maskine.

Villas-Boas står denne sæson i spidsen for en noget gyngende skude. Chelsea spillede uafgjort mod Stoke i første spillerunde, men har siden vundet ni og tabt fire. Den form rækker pt. til en fjerdeplads i ligaen – tre point efter Spurs og to foran Arsenal. Sidste weekend blev det til en vigtig sejr ude mod Newcastle, og i midtugen blev videre avancement i Champions League sikret via en 3-0 sejr over Valencia. Noget tyder på, at de blå er ved at finde formen, men har det set ud flere gange indtil videre.

Chelsea har dog det problem, at de denne sæson taber til de store hold. United, Arsenal og Liverpool har alle hentet tre point mod mestrene fra 2010, med en målscore på 5-10 til følge. De seneste to runder er dog endt med sejre, og de svingende resultater har muligvis været en god ting for specielt én spiller i Chelsea-truppen. Drogba har, efter flere sløje indlæg fra Torres, genvundet sin plads på toppen, og den aldrende bomber er givetvis opsat på at beholde dne status.

Denne sæson kan man ikke sige Chelsea uden at sige Juan Mata. Den elegante spanier har taget Stamford Bridge med storm, og flere gange har han vist tegn på, at han ligger flere niveuaer over både med og modspillere. Sidste weekend mod Newcastle trak han en Dennis Bergkamp på Danny Simpson, der blev sat så grundigt, at han muligvis stadig står der endnu. Kombinationen af velspillende Mata, tanken om Drogba i topform og et Chelsea-hold, der følger trop, er mildest talt en skræmmende tanke. Spørgsmålet bliver så, om holdet formår at indfri deres potentiale.

Som nævnt i indledningen måtte City både skuffende forlade Champions League – på trods af en flot 2-0 sejr over Bayern München. Ti point plejer ellers at resultere i en billet videre fra gruppespillet, men ikke i denne omgang. Mancini har efterfølgende været ude og undskylde for, at holdet nu ikke spiller med, der hvor hans spilleres evner hører til. Hele Citys mentale setup har denne sæson set umenneskelig stærkt ud, og det skal blive interessant at se, om den her spand kolde vand kan ryste de mange dyre ben.

Vi skal dog ikke glemme, at City indtil videre har tromlet Premier League for fuld damp. To spillere i top-tre på topscorerlisten med 21 mål til følge, 38 point efter 14 kampe , ingen nederlag og en måslcore på 48-13 er de solide facts, som gør City til noget af en opgave. Indtil videre har det ikke tydet på, at Agüero og co. har de store svagheder, og så snart de får chancen, styrer de direkte mod modstanderes mål.

Mancini skal have sat sine spillere op efter CHL-lussingen, og formår han at løse den opgave, er City favoritter til at forlade Stamford Bridge med tre point på mandag. Chelsea er dog ikke nemme at afskrive, og  rundens måske sværeste kamp at spå om bliver heldigvis vist på 6´eren, så alle fodboldfans forhåbentlig kan få sig en oplevelse af de helt store.

PL-formkurve, Chelsea: T-V-T-V-V
PL-formkurve, Man City: V-V-V-U-V

Seneste fem indbyrdes:
20/03/2011: Chelsea – Man City 2-0
25/09/2010: Man City – Chelsea 1-0
27/02/2010: Chelsea – Man City 2-4
05/12/2009: Man City – Chelsea 2-1
15/03/2009: Chelsea – Man City

Historisk: 54 – 36 – 42.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Chelsea: Joshua McEachran (S), Michael Essien (S), Hílario (T), David Luíz (K).
Man City: Aleksandar Kolarov (S).

Forventede startopstillinger:
Chelsea: Čech – Bosingwa, Ivanović, Terry, Cole – Ramires, (    ), Lampard – Sturridge, Drogba, Mata.
Man City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Milner, Touré, Barry, Silva – Balotelli, Agüero.

Hold øje med: Chelseas Lampard – Mata bliver rost i optakten, men Lampard kan ende med at blive holdets vigtigste spillere grundet sin rutine. Citys Balotelli – Hold øje med den skæve angriber, da han næsten altid har noget alternativt at byde på, når presset er stort.

Redaktionens bud:
1-0. Hvis Chelsea kan finde niveauet, så har de en chance, og det satser redaktionen på, at de kan på mandag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar