fredag den 9. december 2011

Norwich (11) – Newcastle(6) – 10/12 2011

Lørdag kl. 16.00.


Oprykkerne fra Norwich står overfor endnu en stor opgave, men deres fightende indsats gør, at man ikke kan dømme dem ude når skadesplagede Newcastle kommer forbi. Skal gæsterne bevare deres plads i toppen af rækken, er de pisket til at få point med hjem.

Norwich tager hul på næste trin i december-udfordringen, efter den mærkbare klapser de blev serveret af førerholdet City i sidste weekend.  Holdet der lever af deres ’never say die’ attitude, har været inde i formmæssig nedtur, og siden de kæmpede sig til et flot uafgjort på Anfield i slutningen er det kun blevet til en enkelt sejr. Holdet er derfor i dumpet ned i den nederste halvdel af tabellen igen, efter en periode uden nogen af de helt store modstandere på programmet. De er dog favoritter hos bookmakerne i denne weekend, og man kunne da heller ikke tænke sig et bedre tidspunkt at møde Newcastle, der for første gang i sæsonen er rendt ind i modgang.

Kanariefuglenes topscorer i denne sæson, den tidligere Millwall-spiller Steve Morison, har også været deres mest træfsikre mand hjemme på Carrow Road, hvor det er blevet til tre kasser. Angriberen har imponeret siden sit højt ønskede skifte i sommer, og var da også den eneste der formåede at få bolden forbi Joe Hart i sidste weekend. Morisons sædvanlige makker i angrebet, Wes Hoolahan, var ved den lejlighed ikke at finde på banen, da manager Paul Lambert havde foretrukket Andrew Surman i stedet. Vi tror nu på at ireren er tilbage til dagens kamp, da hans gode samarbejde med landsmanden Pilkington og topscorer Morison, kan være nøglen til, at åbne op i det sårede Newcastle-forsvar.

Der er et helt centralt spørgsmål, der melder sig, når snakken falder på Tyneside-mandskabet i denne uge. På den ene side fik man kun et point ud af de sidste tre kampe – noget der langt fra er godt nok, hvis man vil blande sig helt i toppen, men endnu vigtigere er spørgsmålet om skadessituationen klubben er havnet i. Dette efterårs måske stærkeste forsvar, blev på en enkelt eftermiddag decimeret til intethed. Den helt store profil, Fabricio Coloccini måtte udgå tidligt i 0-3 nederlaget til Chelsea, er fortsat tvivlsom til opgøret mod Norwich. Hans faste makker i midterforsvaret, kom sent i kampen slemt til skade, og må desværre tilbringe resten af sæsonen på tribunerne. Dermed er forsvaret kommet op på siden af den hårdt ramte midtbane, der tæller både Tioté og Guthrie. Bookmakerne levner derfor endnu en gang ikke Newcastle de store chancer, men man må ikke glemme at holdet Alan Pardew har fået sat sammen, først og fremmest har fået succes gennem hårdt arbejde.

Lyspunkter er der dog også at finde i december-mørket i det nordlige England. ’The Toons’ råder stadig over flere kvalitetsspillere, ikke mindst Demba Ba falder i øjnene. Den målfarlige herre spillede en flot første halvleg mod Chelsea, og vil uden tvivl snart være at finde på måltavlen igen. En anden der var et positivt bekendskab var danske Peter Løvenkrands, der startede inde grundet argentinske Gutiérrez’ karantæne. Løvenkrands fik ca. 70 minutter på banen og var en af Newcastles bedste på dagen. En der dog overstrålede dem alle, var målmanden Tim Krul, der trods tre indkasserede mål stod en fabelagtig kamp. Presset efter tabet af Coloccini, efterlod en masse pres på målmandens skuldre. Et pres som han brugte til at løfte sin indsats.

PL-formkurve, Norwich: U-T-T-V-T
PL-formkurve, Newcastle: V-V-T-U-T

Seneste fem indbyrdes: De to hold har kun spillet i samme række en enkelt gang siden årtusindskiftet. Dette var i sæsonen 04/05, hvor de begge var at finde i Premier League.
20/4/2005: Norwich – Newcastle 2-1
25/8/2004: Newcastle – Norwich 2-2
Det bør nævnes at Newcastle slog Norwich ud af Carling Cup’en samme år, da de hjemme vandt 2-1.

Historisk: 14-13-19

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Norwich: James Vaughan (S), Elliott Ward (S), Daniel Ayala (S), Ritchie De Laet (T).
Newcastle: Steven Taylor (S), Michael Williamson (S), Sylvain Marveaux (S), C.I. Tioté (S) Danny Guthrie (S), Fabricio Coloccini (T).

Forventede startopstillinger:
Norwich: Ruddy – Naughton, Martin, Barnett, Tierney – Bennett, Crofts, Johnson, Pilkington – Surman – Morison.
Newcastle:  Krul – Simpson, Perch, Taylor, Santon – Obertan, Cabaye, Gosling, Gutiérrez – Ben Arfa, Ba.

Hold øje med: Norwich Ruddy – Ba skal nok komme til sine muligheder, og det bliver op til Ruddy at afvise ham.
Newcastles Obertan – Højrekanten var banens ringeste i sidste weekend, og skal virkelig hæve sit niveau hvis han vil bevare sin plads.

Redaktionens bud: 1-2. Newcastle stjæler den her hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar