tirsdag den 20. december 2011

Manchester City (1) – Stoke (8) – 22/12 2011


Onsdag kl. 20.45.

Der bliver igen behov for at kunne spille på alle tangenter for Man City, når de tager imod de hårde nysere fra Stoke. Begge hold kommer fra dugfriske sejre, og der kommer uden tvivl til at blive gået til stålet denne aften på Etihad.

Manchester City forsvarede i sidste runde deres førsteplads og spillede som et tophold i et topbrag bør gøre det. Det er svært at blive ved med at finde nye roser, men Mancinis drenge ligner ikke nogen, der har tænkt sig at afgive deres førsteplads. Når de i dag tager imod Stoke, bliver kamptaktikken også den samme som altid. Scor en masse mål. I de otte kampe City har spillet på Etihad, er det blevet til otte sejre, og sidste weekends 1-0 sejr over Arsenal, var første gang, man vandt med mindre end to mål.

I forhold til sidste weekend er der nok et par roteringer at finde blandt de startende elleve. Backen Clichy har udstået sin karantæne og er med al sandsynlighed tilbage som førstevalg, på trods af at rivalen Zabaleta spillede en god kamp imod Arsenal. Der kan dog alligevel blive brug for argentineren, da den sædanlige højreback, Micah Richards, er tvivlsom til opgøret efter at have måtte lade sig udskifte i sidste weekend. Helt i front bliver unge Balotelli nok skiftet ud med Dzeko fra start, som det ofte før har været tilfældet på udebane.

Stoke City med Tony Pulis ved roret har for alvor fået vendt skuden. Efter en svag periode sidst på efteråret, er de nu tilbage i fuld form. Det er blevet til lutter sejre i de sidste fire kampe, og holdet, der altid har kendt dets besøgelsestid, er tilbage i yderste skarphed. De kommer derfor med fuld selvtillid til Manchester og skal som bekendt kun bruge en enkelt standardsituation til at komme i front.
Et af de ømme punkter for dagens gæster er dog, at en af deres bærende kræfter og kaptajn, Ryan Shawcross, er karantæneramt. Det giver lidt problemer i den fasttømrede forsvarsrotation. Selvom rutinerede Upson sidder ude på bænken, tror vi på, at Woodgate, der har ageret højreback i store dele af sæsonen, bliver rykket ind i midten, og at Ryan Shotton, der er naturlig højre-back, starter inde.

Som så ofte før, når Stoke spiller, bliver det mødet mellem to fodboldfilosofier, der mødes. Det moderne, frie og flotte pasningsspil City repræsenterer, imod de gamle dyder kendt som kick ’n’ rush, som Stoke City holder i hævd.

PL-formkurve, Man City: V-U-V-T-V
PL-formkurve, Stoke: T-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
17/5/2011: Man City – Stoke 3-0
27/11/2010: Stoke – Man City 1-1
16/2/2010: Stoke – Man City 1-1
26/12/2009: Man City – Stoke 2-0
31/1/2009: Stoke – Man City 1-0

Historisk:  42-21-35

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man City: Aleksandar Kolarov (S).
Stoke:  Ryan Shawcross (K), Glenn Whelan (T), Andy Wilkinson (T).

Forventede startopstillinger:
Man City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta – Milner, Touré, Barry, Silva – Dzeko, Aguëro.
Stoke: Sørensen - Shotton, Woodgate, Huth, Wilson – Pennant, Palacios, Whitehead, Etherington – Walters, Crouch.

Hold øje med: Man Citys Aguëro – En af verdens bedste angribere, og han bliver en stor mundfuld for den tunge Stoke forsvar.
Stokes Sørensen – Vores rutinerede landsholdskeeper kan meget vel få meget travtt i dag.


Redaktionens bud: 3-1. Det er svært at spå om Stoke-kampe, som opgøret mod Tottenham så fint viste, men det her er vores bedste bud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar