fredag den 2. december 2011

Blackburn (20) – Swansea (13) 03/12 - 2012


Lørdag kl. 16.00

Syv point efter 13 spillerunder er facit for Blackburn, der er gået fra at være underpræsterende til snart at tendere direkte pinlige. Lørdag står holdet over for en af de på papiret ”nemme” opgaver, men Swansea-spillerne vil givetvis gå efter alle tre point.

Det er en smule svært at forstå, hvorfor Steve Bruce bliver fyret i Sunderland, når Steve Kean nyder uanede mængder tillid hos Rovers. Den traditionsrige klub ligger på sidstepladsen i verdens bedste liga med den dårligste målscore på minus 13 til følge, og holdet er tæt på at lukke tre mål ind pr. kamp. Truppen ser umiddelbart markant stærkere ud, end hvad resultaterne fortæller, og det er derfor oplagt at kigge hos manageren for et svar.

Indtil videre er dette udeblevet, og selvom klubbens indiske ejere gentagne gange har fortalt, at Kean ikke bliver fyret, må der være en smertegrænse. Kampen mod Swansea bliver en test både fysisk og psykisk, da Samba og co. for en sjælden gang skyld er tæt på at må påtage sig favoritværdigheden. På trods af Swanseas flotte spil i Premier League, vil alt andet end en sejr være en skuffelse i Rovers-lejren.

Det er som taget ud af det vilde liv på savannen. Blackburn er det forbidte og nærmest livløse dyr, der bare venter på at blive taget af dage. De store dyr har været og tage en bid, og kun de små hyæner går og lusker på deres mulighed. Den eneste forskel på det omtalte scenarie og lørdagens dyst er, at Swansea bestemt ikke matcher beskrivelsen af en hyæne. Samtlige spillere på holdet ser ud til at være klar til at tage hver en luns af Premier League-buffeten, og de tre point mod Blackburn må kunne smages af alle mand.

Umiddelbart ligner det kampen mellem det sårede dyr og den blodtørstige angriber. Blackburn skal vel rejse sig på et eller andet tidspunkt, og Swansea er trods alt ”bare” et oprykker-hold, men hvis værterne fortsætter som hidtil, vil gæsterne sikkert sætte tænderne i med det samme, muligheden byder sig.

Der er givetvis lagt i ovnen til en seriøs kandidat som rundens opgør, når Swanseas altid-optimistiske angreb møder ligaens ringeste forsvar.

PL-formkurve, Blackburn: T-U-T-U-T
PL-formkurve, Swansea: U-V-U-T-U

Seneste fem indbyrdes:
Blackburn og Swansea mødtes sidste gang tilbage i sæsonen 1983/1984, hvor Rovers snuppede alle seks point.

Historisk: 18 – 4 – 10.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Blackburn: Vincenzo Grella (S), Ryan Nelsen (S), Martin Olsson (T), Christopher Samba (T), Míchel Salgado (T), Steven N`Zonzi (K).
Swansea: Ferry Bodde (S), Angel Rangel (S), Alan Tate (S), Danny Graham (T), Steven Caulker (T).

Forventede startopstillinger:
Blackburn: Robinson – Salgado, Samba, Dann, Givét – Rochina, Lowe, Pedersen, Hoilett – Formica – Yakubu.
Swansea: Vorm – Richards, Williams, Monk, Taylor – Dyer, Britton, Gower, Sinclair – Allen – Lita.

Hold øje med: Blackburns Hoilett – Fremtidens mand, der allerede er med til at holde niveauet oppe på et underpræsterende mandskab. Swanseas Sinclair – Desvære for The Swans er Graham tvivlsom forud for opgøret, men det baner forhåbentlig vejen for Sinclair, der snildt kan blive en alt for stor mundfuld for Rovers-defensiven.

Redaktionens bud: 3-3. Det er set før denne sæson, og det er ikke utænkeligt at vi får mål på samlebånd igen på lørdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar