tirsdag den 20. december 2011

Wigan (18) – Liverpool (6) – 22/12 2011


Onsdag kl. 21.00

Hjemmeholdet er inde i en stærk stime og kan med et resultat i dag tage et skridt op fra sølet og passere nedrykningsstregen. Det er dog et formstærkt Liverpool der kommer på besøg, og selvom de ofte dummer sig mod bundholdene, skal Wigan være rigtig skarpe, hvis de skal tage en skalp fra de røde.

Wigan kan for første gang i lang tid se en vej ud af nedrykningszonen efter sæsonens bedste stime. I de sidste fem kampe er det blevet til otte point, hvilket må siges at være godkendt for et bundhold. Den spanske manager Roberto Martínez, der selv nåede at spille næsten 200 kampe for Wigan, ser altså ud til at have formået at vende skuden. Afhængigt at de andre resultater kan de faktisk rykke forbi stregen med en sejr i dag. En nyhed, der uden tvivl kan være til stor motivation i kampoptakten, og da det sidst blev til 1-1 hjemme mod Chelsea, efter at holdet havde været bagud, har spillerne også noget positivt at trække på.

Gæsterne fra Liverpool spillede i sidste uge et katatonisk Aston Villa ud af eget hus. Det blev til en 2-0 sejr, og var det ikke for de rødes notoriske ineffektivitet foran kassen, kunne den nemt have blevet meget større. Suárez er holdets offensive omdrejningspunkt, og selvom man ikke kan sætte en finger på hans betydning for holdet, mangler han dog at score i ny og næ. I sidste weekend blev begge mål scoret efter dødbolde, og det er den slags kynisme, Liverpool længe har manglet i deres spil. Derfor lægger vi endnu en gang hovedet på ’bloggen’ og kalder dem massive favoritter til dette opgør.

Forsvaret synes at blive stærkere og stærkere, og da Skrtel kom på måltavlen i sidste uge, er der ikke udsigt til, at der bliver skiftet ud der foreløbigt. Daniel Agger er i en fænomenal form, og kan den danske landsholdskaptajn møde op til EM om et halvt og præstere på nuværende niveau, er der ingen tvivl om, at Danmark vil have væsentligt bedre chancer for at avancere fra den hårde gruppe. Dagens modstander er indehaver af ligaen dårligste angreb, og derfor ser det ud til, at Liverpools fine form kan fortsætte.

Selvom Liverpool ikke har vundet på DW Stadium siden 2007, ligner Wigan ikke et hold, der er i stand til at yde kvalificeret modstand lige i tiden. Det uafgjorte resultat mod Chelsea var flot, men gæsterne var gavmilde, og Kenny Dalglish har uden tvivl studeret den kamp nøje for ikke at havne i samme fælde.

PL-formkurve, Wigan: U-V-T-V-U
PL-formkurve, Liverpool: V-U-T-V-V

Seneste fem indbyrdes:
12/2/2011: Liverpool – Wigan 1-1
10/11/2010: Wigan – Liverpool 1-1
8/3/2010: Wigan – Liverpool 1-0
16/12/2009: Liverpool – Wigan 2-1
28/1/2009: Wigan – Liverpool 1-1

Historisk: 1-4-9

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Wigan: Chris Kirkland (S).
Liverpool:  Jay Spearing (K), Lucas Leiva (S), Steven Gerrard (T).

Forventede startopstillinger:
Wigan: Al-Habsi, Figueroa, Alcaraz, Caldwell – Stam, Diamé, McCarthy, Gomez, Jones – Moses, Sammon.
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Downing, Henderson, Shelvey, Adam, Bellamy – Suárez.

Hold øje med: Wigans Gomez – Midtbanespilleren er inde i en fin målform, og skal være yderst skarp i dag. Liverpools Shelvey – Det unge talent er netop returneret efter et yderst målrigt låneophold i Blackpool. Scorede to mål imod Wigan i en reservekamp d. 6. december, og gjorde en fin figur mod Villa i sidste runde.

Redaktionens bud: 0-2. Ingen bump i vejen for Liverpool i denne uge. Wigan må vente tålmodigt, og så skal de nok få chancen for at klatre fri af nedrykningszonen for en tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar