søndag den 25. december 2011

Manchester United (2) – Wigan (18) 26/12 – 2011


Mandag kl. 16.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Wigan har ALDRIG nogensinde fået point mod United, og mandag står de over for en samling røde djævle i topform. Roberto Martínez skal trække mere end et enkelt es ud af ærmet, hvis der skal hentes point.

Siden nederlaget til City har United spillet otte kampe, vundet de syv og spillet én uafgjort med en målscore på 16-2 til følge. Sidst tromlede Rooney og co. Fulham ned med 5-0 på Craven Cottage, og skal man følge statistikken, kan Wigan ende med at gå en ligeledes hård runde i møde.

Det er nemlig aldrig lykkedes Wigan at få bare et enkelt point med hjem fra de tolv opgør, de har spillet mod United gennem tiden i ligaregi, og de seneste fem opgør har United vundet med sammenlagt 18-1!

Udover det faktum, at Ferguson stadigvæk må klare sig uden flere af sine førstevalg grundet skader, ser det ud til, at bredden endnu en gang bliver afgørende for United. Mod Fulham måtte både Young og Jones i græsset, og sidstnævnte er meldt ude mindst nogle uger. Det er desuden muligt, at Jones får en pause, hvilket kan ende med at sende enten Rafael eller Valencia ud på højre back, da Ferdinand er meldt ude indtil opgøret mod Blackburn. Selvom United har hele ti spillere i kategorien skadet eller tvivlsom, må det dog forventes, at de forsøger at køre Wigan over fra start.

Som nævnt har Wigan ikke den bedste statistik mod United – mildest talt. Det er sjældent, at man støder på så voldsomt et indbyrdes overtag, og det er da også svært at få øje på, hvordan det skal lykkes ”The Latics” at få noget ud af mandagens opgør.

Løsningen på Wigans ”United-kompleks” kan findes i den nuværende formkurve. For bare få uger siden hængte der alvorlige sorte skyer over klubben, der lå på en næstsidste-plads i ligaen – med et kampprogram lydende på Chelsea, Liverpool og United i horisonten. To gange uafgjort har dog været den overraskende indledning på denne ubehagelige tre retters menu, og den ny vundne selvtillid skal strækkes til det yderste, hvis også desserten skal køres ned uden kvaler. Intet er umuligt, men det vil være rundens største overraskelse, hvis Wigan får noget ud af opgøret mod United.

PL-Formkurve, Man Utd: U-V-V-V-V
PL-Formkurve, Wigan: V-T-V-U-U

Seneste fem indbyrdes:
26/02/2011: Wigan – Man Utd 0-4
20/11/2010: Man Utd – Wigan 2-0
30/12/2009: Man Utd – Wigan 5-0
22/08/2009: Wigan – Man Utd 0-5
13/05/2009: Wigan – Man Utd 1-2                  

Historisk: 12 – 0 – 0.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man Utd: Anderson (S), Tom Cleverly (S), Fabio (S), Rio Ferdinand (S), Darren Fletcher (S), Michael Owen (S), Nemanja Vidić (S), Ashley Young (S), Darron Gibson (T), Phil Jones (T).
Wigan: Emmerson Boyce (S), Chris Kirkland (S).

Forventede startopstillinger:
Man Utd: De Gea – Smalling, Evans, Jones, Evra – Valencia, Carrick, Park, Nani – Rooney, Hernández.
Wigan: Al-Habsi – Figueroa, Alcaraz, Caldwell – Stam, Diamé, McCarthy, Gomez, Jones – Moses, Rodallega.

Hold øje med: 
Uniteds Rooney – Wigan spiller i øjeblikket i en noget alternativ 3-5-2 formation, hvilket kan ende med at blive guf for United-angriberen. Wigans Martínez – Manageren står overfor sæsonens måske sværeste kamp og kan kun overraske.

Redaktionens bud: 4-0. United fortsætter deres Wigan-dominans – på trods af gæsternes fine form. ’

Ingen kommentarer:

Send en kommentar