tirsdag den 20. december 2011

Tottenham (3) – Chelsea (4) 22/12 - 2011


Torsdag kl. 21.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Tottenham har ikke tabt, i ligaregi, på hjemmebane til Chelsea siden 2005. Torsdag får de muligheden for at forlænge den stime mod et Chelsea-mandskab, der efter weekendens skuffelse mod Wigan nu er ni point efter førerholdet fra Man City.

Efter nedturen mod Stoke for to runder siden kom Spurs tilbage på sporet i søndags, da Sunderland blev besejret 1-0. Dén kamp kan blive vigtig for den kommende tids selvtillid, da det hårde juleprogram ikke er nådig ved nogen. Harry Redknapp er i gang med en fornem 2011/2012-sæson, i Premier League i hvert fald, og situationen er i øjeblikket den, at at Spurs med en sejr i dén kamp, de sammen med Everton er bagefter de andre hold, kan snige sig op kun to point efter Man Utd. Hver eneste kamp har derfor den betydning for Bale og co., at en sejr holder dem inde i mesterskabskampen, hvilket må betegnes som ekstraordinært for Tottenham, der ikke har vundet den bedste engelske række siden 1961.

”Intet er så skidt, at det ikke er god for noget.” Det udtryk kan ende med at blive aktuelt, da Spurs´ Europa League-exit giver dem muligheden for at sætte alle kræfter ind på at kæmpe i ligaen. Når spillere som Bale, Adebayor, van der Vaart og Parker løber rundt med friske ben kamp efter kamp, skal det nødvendigvis ende med at blive hedt for de andre hold. Torsdagens kamp mod Chelsea vil give os en god idé om, hvor langt Tottenham er i forhold til mesterskabskampen.

Det må være hårdt at være Chelsea-fan denne sæson. Holdet ligger ganske vist på fjerdepladsen, men der er ni point op til City, og den ellers så sikre spillestil, der er blevet praktiseret siden 
Abramovichs ankomst i 2003, ser ud til at være forsvundet. Spillere som Terry, Cole og Drogba er i øjeblikket ikke, hvad de har været, og meget tyder på, at holdet lider kraftigt under fraværet af Michael Essien, der er ude med en skade til midten af januar. 

Holdet er ganske vist inde i en stime med fire kampe, tre sejre og en uafgjort, men spillet undervejs har i bedste fald været tvivlsomt. 2-1 sejren mod Man City kom i hus efter en kamp, hvor holdet i store perioder blev udstillet af et boldbesiddende City-mandskab – på trods af, at kampen blev spillet på Stamford Bridge. Senest blev det til 1-1 ude mod Wigan, hvilket bør få alarmklokkerne til at ringe, da Wigan med stor sandsynlighed ender med at kæmpe den tunge endrykningskamp til foråret.

Denne optakt har ikke været Chelsea-venlig og det med god grund. Skal Chelsea tages seriøst i mesterskabsampen, skal de ud og levere et resultat mod Spurs, selvom det bestemt ikke bliver nogen let opgave. Som minimum bør de dog få vist, at de stadig er i stand til at tage styringen. Forhåbentlig for de mange Chelsea-fans derude kan truppen så følge i sporene på Mata og Sturridge, der har været stjernerne indtil videre.

PL-formkurve, Tottenham: V-V-V-T-V
PL-formkurve, Chelsea: T-V-V-V-U

Seneste fem indbyrdes:
30/04/2011: Chelsea – Tottenham 2-1
12/12/2010: Tottenham – Chelsea 1-1
17/04/2010: Tottenham – Chelsea 2-1
20/09/2009: Chelsea – Tottenham 3-0
21/03/2009: Tottenham – Chelsea 1-0

Historisk: 43 – 30 – 53.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Tottenham: David Bentley (S), Michael Dawson (S), Tom Huddlestone (S), Jermaine Defoe (T), Gareth Bale (T), Aaron Lennon (T).
Chelsea: Michael Essien (S), Joshua McEachran (S), Hilário (T), David Luíz (T), Ramires (T), John Terry (T).

Forventede startopstillinger:
Tottenham: Friedel – Walker, King, Gallas, Ekotto – van der Vaart, Parker, Modrić, Pienaar – Defoe, Adebayor.
Chelsea: Čech – Ivanović, Luíz, Terry, Cole – Ramires, Romeu, Meireles – Sturridge, Drogba, Mata.

Hold øje med: Tottenhams Modrić – Grundet Bale og Lennons situationer mht. skader, er det ikke sikkert, at de når at blive klar på kanterne. Det får givetvis den betydning, at van der Vaart må ud på højrekanten, hvilket igen lægger pres på Modrićs spil inde på midten. Chelseas Sturridge – Den unge angriber er som regel en fryd at følge, og med hans hurtige antrit og glimrende teknik har han evnerne til at gøre et hvert forsvar rundtosset.


Redaktionens bud:
3-1. Tottenham-spillerne kan nærmest lugte muligheden for et stort sæson-resultat, mens Chelsea må ud og vise, at de stadig er med, hvor det sker. Hjemmeholdet er dog i redaktionens øjne bedst rustede til opgaven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar