fredag den 16. december 2011

Blackburn (19) – West Bromwich (15) 17/12 - 2011


Lørdag kl. 16.00

Sidste sæson vandt Blackburn begge de indbyrdes opgør mod WBA, og de har ikke tabt til ”The Baggies” på hjemmebane siden 1991. Lørdag skal der helst point på kontoen, hvis ikke pladsen under stregen skal cementeres.

Nelsen, Hoilett, Olsson, Rochina og Salgado er alle førsteholdsspillere, der den senere tid har døjet med skader af den ene eller anden slags. Det er ikke just den bedste opskrift på stabilitet,og timingen kan nærmest ikke være værre, da der pt. er fire point op over stregen. Rovers har denne sæson leveret et direkte syndigt forsvar, der endnu ikke er gået fra banen med rent bur. Hele 34 gange har Paul Robinson set bolden suse forbi, hvilket kun overgåes af Boltons 36.

En interessant detalje er dog, at Blackburn på ingen måde har problemer med at opsnuse mulighederne foran modstanderens mål. Udover Norwich på tiendepladsen, der har scoret 24 gange, er Blackburn det mest scorende hold i ligaen med 22 kasser, hvis man ser bort fra top-fem. Kan holdet, på trods af skader, få lukket af bagude, ligner det en oplagt mulighed for sejr mod West Brom.

West Bromwich er et af de hold, der runde efter runde ikke rigtig formår at sikre de helt store overskrifter. Udesejren over Villa tidligere på sæsonen og mål fra Shane Long mod både United og Chelsea er vel, det tætteste vi kommer på opsigtsvækkende nyheder. Ligesom manager-Hodgson mangler truppen karisma i en sådan grad, at det burde være forbudt. Angrebsduoen bestående af Long og Odemwingie var udset til at blive holdets omdrejningspunkt, men de syv mål de tilsammen har leveret slår bare ikke til.

Kampen mod Blackburn bliver en kamp mod et hold, der på en dårlig dag sagtens kan besejres, hvis bare man er i stand til at udnytte de chancer, der vil blive givet. Spørgsmålet bliver nok, om værterne endelig er ved at forstå alvoren af at ligge i bunden af , og om gæsterne kan ændre på det faktum, at de i øjeblikekt med 14 scoringer er det mindst effektive hold i ligaen sammen med Wigan.

PL-formkurve, Blackburn: T-U-T-V-T
PL-formkurve, West Brom: T-V-T-U-T

Seneste fem indbyrdes:
23/01/2011: Blackburn – West Brom 2-0
28/12/2010: West Brom – Blackburn 1-3
24/05/2010: Blackburn – West Brom 0-0
01/11/2008: West Brom – Blackburn 2-2
04/02/2006: West Brom – Blackburn 2-0

Historisk: 46 – 26 – 38.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Blackburn: Vincenzo Grella (T), Ryan Nelsen (T), Gaël Givet (T), David Hoilett (T), Jason Lowe (T), Martin Olsson (T), Rubén Rochina (T), Míchel Salgado (T).
West Brom: Zoltán Gera (S).  

Forventede startopstillinger:
Blackburn: Robinson – Salgado, Samba, Dann, Givet – Rochina, Lowe, Pedersen, Hoilett – Formica - Yakubu.
West Bromwich: Foster – Reid, McAuley, Olsson, Shorey – Brunt, Morrison, Mulumbu, Thomas – Long, Odemwingie.

Hold øje med: Blackburns Yakubu – To ud af tre gange vælger vi den tanklignende angriber her og på bare en halvgod god dag, kan han let kan drive gæk med WBA-forsvaret. WBA´s Hodgson – Manageren kommer under heftig beskydning, hvis hans hold taber til underpræsterende Blackburn.


Redaktionens bud:
3-2. Der er altid dømt fri bar, når Rovers betræder græsset i verdens bedste liga. Forhåbentlig får vi endnu en underholdene runde i møde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar