fredag den 2. december 2011

Newcastle (4) – Chelsea (5) – 3/12 - 2011


Lørdag kl. 13.45. Kampen vises på 6’eren.

Denne runde skydes i gang på St. James’ Park med et yderst interessant opgør. Julehyggen bliver i 90 minutter afløst af over 50.000 energiske fans, der vil gøre alt for at hjælpe deres helte til sejr. Den øjeblikkelige 4. plads er på spil, når verdens bedste liga igen viser sig fra sin bedste side.

Newcastle har været på et par store udfordringer i de sidste to runder, og udsigten til at møde et såret Chelsea-mandskab må give ekstra meget mundvand hos Pardew og co. Efter at førerholdet City satte ’Toonsquad’ på plads, blev det andet besøg i Manchester på en uge en større succes, da det lykkedes at få det ene point med hjem fra Old Trafford. Derfor er der tanket godt op på selvtilliden inden mødet med de blå, der længe har haft et godt tag i de stribede fra nord. Sidst Newcastle sejrede over gæsterne i liga-sammenhæng var i 2006. En statistik Alan Pardew nok gerne vil holde for sig selv under taktikmødet. Det bør nævnes, at den eneste, der har mulighed for at få genvalg fra de to klubber i forhold til førnævnte opgør, er hjemmeholdets Shola Ameobi, og det er langt fra sandsynligt, at han får spilletid.

Manager Alan Pardew kan se frem til et yderst medgørligt december-program i modsætning til mange af de nærmeste konkurrenter, hvor kun et besøg hos Liverpool på årets andensidste dag ligner en reel udfordring. Derfor kan det tænkes, at opgaven mod Chelsea vil blive taget for let på, men Newcastle har indtil nu i sæsonen vist, at de med rette kan have store ambitioner, og derfor tror vi også, at alt vil blive sat ind på at knække Chelsea. En sejr i dag vil mere end sandsynliggøre, at klubben kan fejre nytår i top-4.

Topscorer Demba Ba ser ud til igen at få sin faste angrebsmakker i Leon Best tilbage. Best er meldt tvivlsom, men vi tror på, at han er med, når fløjten lyder. Den arbejdsomme argentiner Gutiérrez på Newcastles venstrekant er derimod ikke med, efter han blev udvist i sidste weekend, hvilket gav 10 minutters PL-skærmtid til danske Løvenkrands. Vi tror ikke, at den tidligere AB’er er tænkt som en valid løsning i dag, og derfor kan vi nok se unge Ben Arfa, der lå nede bag Ba mod Man U, blive rykket ned og spille kant i dagens anledning.

Gæsterne fra London har over de sidste 14 dage tabt tre ud af fire kampe på tværs af alle turneringer og med et blik på decembers hårde program, må presset på det unge stjerneskud Villas-Boas være højere end nogensinde. Ikke nok med at resultaterne ikke har været der, men de blå har ved flere lejligheder set direkte ringe ud, hvilket utvivlsomt ikke er noget, der huer den sygeligt rige ejer, levemanden Abramovich. Nu venter så endnu en hård opgave, når turen går til Newcastle, der fortsat er ubesejret på hjemmebane i denne sæson - med en afgørende CL-kamp mod Valencia kun tre dage ude i horisonten. Programmet for resten af året byder desuden på et par knapt så ’al dente’ retter i hhv. Manchester City og Tottenham.

Nul point er det blevet til imod de andre hold i top-8 i dette efterår, og derfor ligner en udekamp mod fjerdeplads-indehaverne også en omgang lunken gløgg, man ikke kan komme udenom at drikke. Hvis gæsterne skal have skruet op for kedlerne, kræver det, at dignitaren i den blå kirke, Frank Lampard, endnu en gang træder i karakter. Den rutinerede brite er holdets delte topscorer med seks mål, hvoraf de fire er scoret på udebane. Fernando Torres skuffede fælt i midt-ugen, da menuen stod på hans tidligere klub i Carling Cup’en. Derfor tror vi, at den gamle ivorianer, Drogba, bliver sat til at agere spydspids i AVB’s velkendte 4-3-3 taktik. Den unge manager skal vise sit format, hvis han skal have vent den negative stime i tide, og lykkedes det ham i så svær en kamp, vil spillere og fans helt sikkert forny deres tro på ham.

Chelsea skal tilbage på sporet og vise, at de kan andet end at slå de små hold. Derfor skal der point på kontoen, og håbet om en topplacering skal holdes i live. Newcastle kan derimod spille frit og uden for mange mørke tanker i baghovedet. Et brag af en kamp venter os – Julen kommer tidligt i år!

PL-formkurve, Newcastle: V-V-V-T-U
PL-formkurve, Chelsea: T-T-V-T-V

Seneste fem indbyrdes:
15/5/2011: Chelsea – Newcastle 2-2
28/11/2010: Newcastle – Chelsea 1-1
4/4/2009: Newcastle – Chelsea 0-2
22/11/2008: Chelsea – Newcastle 0-0
5/5/2008: Newcastle – Chelsea 0-2

Historisk:  48 – 39 - 62

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Newcastle: Jonás Gutiérrez (K), C.I. Tioté (S), Sylvain Marveaux (S).
Chelsea: Michael Essien (S), Joshua McEachran (S).

Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul - Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor – Obertan, Cabaye, Guthrie, Ben Arfa – Ba, Best.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Luiz, Terry, Cole – Ramires, Mikel, Lampard – Sturridge, Drogba, Mata.

Hold øje med: Newcastles Cabaye – Har mere end indfriet alle forventninger siden sin ankomst til klubben og får her endnu en chance for at vise sig frem i skarpe spotlys.
Chelseas Sturridge – Forventningerne til den unge komet, der er i gang med sin bedste sæson, er enorme. Derfor skal han også vise at trænerens tiltro er berettiget og at han kan slå til i de store kampe.

Redaktionens bud: 2-1
. Newcastle flyver, Chelsea synker.

1 kommentar:

  1. Rune Gjerulff Petersen2. december 2011 kl. 03.18

    Dejligt med noget Newcastle-optimisme.. en sejr ville bestemt lune i toppen! :-)

    SvarSlet