søndag den 25. december 2011

Liverpool (6) – Blackburn(20) – 26/12 2011


Mandag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Begge hold har noget at rette op fra sidste weekend, når Blackburn besøger Liverpool på Boxing Day. Opgørene mellem holdene plejer at være underholdende, og der er da heller ikke noget, der tyder på, at det bliver kedeligt denne gang.

Liverpool har i mange år haft en altoverskyggende svaghed. De taber simpelthen for mange point til bundholdene, hvilket også var tilfældet, da man i onsdags mødte Wigan på DW og skuffende kun fik uafgjort med hjem. Holdet har en bredere trup, end det længe har været tilfældet, men der er stadig mange huller i forhold til at blande sig i toppen.

Efter undertegnede medlem af redaktionen måtte kæmpe sig igennem 90 tørre minutter i midtugen, er det blevet tid til at rette en skarp kritik af Dalglish’ projekt anno 2011. Vi kan starte med den skotske managers uendelige tillid til landsmanden Charlie Adam. En tillid, der på ingen måde er forholdsmæssig i forhold til midtbanespillerens præstationer på banen. Han har utvivlsomt været de rødes svageste led i dette efterår og var i særdeleshed langt fra PL-standard, da man besøgte Wigan. En af de vigtigste roller for Adam er, at være ’set-piece’ (dødbold) specialist. En rolle, der må anses som ikke udfyldt, når man konsekvent ikke rammer noget som helst på samtlige frispark og oveni dette brænder et straffespark. En anden spiller, der absolut er langt under forventeligt niveau, er hollænderen Kuyt, der siden et flot VM, hvor han bl.a. scorede mod Danmark, er helt ved siden af sig selv. Kuyt har ofte været kendetegnet ved sin høje arbejdsmoral, men mod Wigan var det defensive arbejde slet ikke til stede, og hvis man måler på målfarlighed, var Dalglish nok bedre tjent med at smide Jes Høgh ind i stedet. Noget, der godt kan sætte spekulationerne i gang om, at Kuyt måske er på vej videre i karrieren.

Selvom Liverpool ofte ikke har haft heldet med sig, beskrevet bedst af en statistik, der fortæller, at holdet har scoret 20 mål og ramt træværket 17 gange i indeværende sæson, er der bare heller ikke den skarphed, der skal til for at gøre sig gældende i det øverste lag af ligaen. Suárez kan snart se frem til at afsone en længere karantæne, som tingene ser ud i skrivende stund, og Carroll er langt fra det niveau, man kan forvente ud fra prisskiltet. Så det kan godt se ud til at, King Kenny og de amerikanske ejere skal til lommen igen til januar, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at ende i top-fire, som er klubbens helt store målsætning.

Blackburn har modtaget megen kærlighed fra redaktionen i den seneste tid – ikke mindst på grund af fascinationen over holdets nigerianske starlet Yakubu. Der er dog langt mellem snapsene, og de kryddersild, der hører sig til i denne tid, og det skyldes ikke mindste manager Steve Kean. Protesterne stiger uge for uge, hvilket ikke lader til at betyde særlig meget for de indiske ejere, der efterhånden er i stor risiko for at eje et Championship-hold næste år. Truppen byder på mange spændende bekendtskaber, bl.a. unge Hoilett, der sammen med førnævnte Yakubu var Blackburns absolutte lyspunkt i denne uges Lancashire-derby.

Hvor længe tålmodigheden med manager Kean står til, kan vi kun gisne om, men lykkedes det at bygge videre på en god anden halvleg mod Bolton og få et resultat med hjem fra Anfield, vil protesterne måske stilnes for et par dage. Der skal dog noget af et lykketræf til, når ligaens svageste forsvar møder det stærkeste.

PL-formkurve, Liverpool: U-T-V-V-U
PL-formkurve, Blackburn: T-V-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
5/1/2011: Blackburn – Liverpool 3-1
24/10/2010: Liverpool – Blackburn 2-1
28/2/2010: Liverpool – Blackburn 2-1
5/12/2009: Blackburn – Liverpool 0-0
11/4/2009: Liverpool – Blackburn 4-0

Historisk:  61 – 41 - 39

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Lucas Leiva (S), Steven Gerrard (T).
Blackburn:  Scott Dann (S), Gäel Givet (S), Ryan Nelsen (S), Michel Salgado (T), Martin Olsson (T), Vincenzo Grella (T), Paul Robinson (T).

Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Downing, Henderson, Adam, Shelvey, Bellamy – Suárez.
Blackburn: Robinson – Lowe, Hanley, Samba, Pedersen – Rochina, N’Zonzi, Formica, Dunn, Hoilett - Yakuba.

Hold øje med: 
Liverpools Henderson – Efter en svær start på sæsonen, er den unge midtbanespiller trådt i karakter og har siden Lucas’ skade været en af de bedste på holdet.
Blackburns Samba – Han misser lige akkurat kategorien ’lille væver type’, men mangler absolut ikke flair, og så kan han gøre rigtig ondt på dødbolde.

Redaktionens bud: 2-1. Liverpool kommer til at sidde på det meste, men skal nok have de sædvanlige problemer med at finde målet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar