tirsdag den 20. december 2011

Aston Villa (10) – Arsenal (5) – 22/12 2011


Onsdag kl. 20.45. Kampen vises på 6’eren.

Birminghams bedste hold er ikke for godt kørende, og når stærke Arsenal kommer forbi er der virkelig brug for en ordentlig omvæltning, hvis ikke Villa skal køres over.

Hårdt prøvede Villa har endnu en ordentlig opgave foran sig, når de tager imod Gunners. Sidste uge bød på endnu et nederlag, efter Liverpool holdte legestue på Villa Park, og skotten McLeish, der til stor protest fra fansene skiftede trænergerningen hos rivalerne ud med et job på Villa Park i sommers, er efterhånden under et yderst solidt pres. Løber Villa ind i endnu et stort nederlag i dag,vil de dumpe ned i den nederste halvdel af tabellen, hvilket utvilsomt vil øge presset på manageren.

Som nævnt var det en yderst svag optræden, ’The Villans’ fremviste i sidste runde mod Liverpool. Spillet var uden sammenhæng, og en hvis grad af apati lå hen over truppen. I fraværet af de to sædvanlige angribere, Agbonlahor og Bent, var der så godt som intet offensivt spil kampen igennem. Førstnævnte sad ude med en karantæne, der dog nu er udstået og er med al sandsynlighed klar til dagens brag. Det er derimod stadig anderledes med holdets angrebsstjerne Bent, der i sidste uge måtte melde fra i sidste øjeblik p.g.a. en skade. Han er fortsat meldt tvivlsom, men vi tror på, at han er at finde tilbage i startopstillingen.

I den anden ende af banen ser det dog, om muligt, endnu mere trist ud for Villa. Et af ligaens tungeste midterforsvars-konstellationer skal op imod de hurtige og teknisk stærke frontløbere fra Arsenal. Et match, der nogenlunde ville svarer til, at Amin Jensen skulle op mod Wilson Kipketer i 800m dyst.
Arsenal medvirkede i en af sæsonens mest medrivende forestillinger, da de søndag aften tabte ude til Man City. Kampen blev afviklet i et hæsblæsende tempo, og dagens tur til Birmingham bliver uden tvivl noget af en omvæltning.

Mod City var manager Arsène Wenger nødsaget til at stille med en fire-back kæde bestående udelukkende af centerforsvarere. Skadesproblemerne vil ingen ende tage for det hårdt prøvede London-mandskab, der endda måtte lade Johan Djourou udskifte og erstatte ham med endnu en midterforsvarer i unge Miquel. De gjorde dog, hvad de kunne, og især Vermaelen ser ud til at være tilbage i fulde omdrejninger. Han viste ved flere omgange prøver på hans unikke målnæse og var tæt på at komme på tavlen et par gange.

Længere fremme af banen er der en mand, der har fyldt avisspalterne i de sidste par måneder. Robin van Persie jagter fortsat rekorden for flest scoringer i et kalenderår, og et besøg på Villa Park er uden tvivl guf for den brandvarme herre. Flankeret af Gervinho, der var fremragende på Etihad, og lynhurtige Theo Walcott på den anden, er der ikke langt mellem snapsene for den hollandske kaptajn. Walcott spillede under niveau i sidste weekend og har noget at bevise i dag.

PL-formkurve, Aston Villa: T-U-T-V-T
PL-formkurve, Arsenal: V-U-V-V-T

Seneste fem indbyrdes:
15/5/2011: Arsenal – Aston Villa 1-2
27/11/2010: Aston Villa – Arsenal 2-4
27/1/2010: Aston Villa – Arsenal 0-0
27/12/2009: Arsenal – Aston Villa 3-0
26/12/2008: Aston Villa – Arsenal 2-2

Historisk: 65-44-72

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Aston Villa: Shay Given (S), Chris Herd (T), Darren Bent (T), Stephen Ireland (T).
Arsenal:  : Abou Diaby (S), Kieran Gibbs (T), Carl Jenkinson (S), Ryo Miyaichi (S), Bacary Sagna (S), André Santos (S), Jack Wilshere (S), Johan Djourou (S), Tomas Rosicky (T), Lukasz Fabianski (T).

Forventede startopstillinger:
Aston Villa: Guzan – Hutton, Collins, Dunne, Warnock – Albrighton, Delph, Petrov, N’Zogbia – Agbonlahor, Bent.
Arsenal: Szczesny – Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, Miquel – Coquelin, Ramsey, Arteta – Walcott, van Persie, Gervinho.

Hold øje med: Aston Villas N’Zogbia – Var det eneste offensive lyspunkt mod Liverpool, og den tidligere Newcastle-kant skal være i stand til at hæve sit niveau, når det virkelig gælder.
Arsenals Arteta – Spillede en inspireret kamp mod Man City og får i dag nok en lidt friere rolle, der indbyder til tryllerier.


Redaktionens bud: 0-3. Ikke så meget at rafle om, Arsenal vinder altid over hold der vakler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar